Diari La Veu del País Valencià
L’exalcalde de Sagunt Alfredo Castelló declararà al jutjat per la investigació sobre la gestió de l’aigua

L’exalcalde de Sagunt i diputat autonòmic del PPCV Alfredo Castelló ha afirmat que accepta l’oferiment del jutjat de declarar per una de les peces separades del cas Flotador, ja que servirà per a posar “una miqueta de serietat i de rigor jurídic” a unes acusacions que “no tenen sentit”.

Castelló s’ha pronunciat així en els corredors de les Corts, després que la titular del Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 4 de Sagunt li haja comunicat l’existència d’indicis de delictes de prevaricació i malversació en contra seua per l’adjudicació del concurs per a la gestió integral de l’aigua a Sagunt. En aquesta causa, ha informat l’alt tribunal valencià en un comunicat, s’investiga l’adjudicació del concurs per a la gestió integral de l’aigua en eixa localitat, una de les peces separades de l’anomenada operació Flotador que aquest dimarts va portar la UDEF de la Policia Nacional a practicar set detencions.

La jutgessa també li ha oferit declarar abans d’elevar la causa a la Sala civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià, donada la seua condició d’aforat. A Castelló això li sembla “fenomenal”, perquè assegura que “tenia ganes”, després de tres anys d’instrucció i de dotze anys des que va accedir a l’alcaldia, de saber què s’investiga.

El diputat ha indicat que agraeix aquesta “oportunitat”, que se li dona “bastants anys després” que la jutgessa sàpiga que és diputat, perquè aquesta el coneix des de “fa molt de temps”, i s’ha mostrat convençut que “això no tirarà avant i que no té cap sentit tot aquest procediment”.

L’exalcalde de Sagunt ha assegurat que li crida l’atenció que el comunicat del TSJ assenyale que ell era alcalde en el moment en què es va adjudicar a Aguas de Valencia un percentatge del capital social de l’empresa Aigües de Sagunt, quan en eixe moment “l’alcaldessa era Gloria Calero i hi havia un tripartit governant a Sagunt”. La jutgessa investiga presumptes irregularitats en la constitució, en 2009, d’Aigües de Sagunt SA, una empresa d’economia mixta dedicada a la gestió integral del subministrament d’aigua en la localitat. L’Ajuntament té en ella el 51% del capital social i l’empresa privada Aguas de Valencia SA va resultar adjudicatària a través d’un concurs públic del 49% restant.

“Veig que això està ple d’errors”, ha asseverat Castelló, qui ha afegit que hi ha coses que el “sorprenen molt” i que són “molt poc serioses”, com afirmar que aquesta operació mercantil podria haver ocasionat un perjudici econòmic de 24 milions d’euros a les arques públiques municipals.

Segons ha assenyalat, el plec de condicions “i tots els informes” d’eixe concurs públic “deien que calia pagar 12 milions d’euros, que es van pagar”, per la qual cosa no entén “on nassos està la malversació”. “A més, no comprenc per què se’m fica a mi en aquest embolic quan jo no he pres cap decisió en aquest assumpte, cap; totes van ser preses pel ple de l’Ajuntament de Sagunt”, ha assenyalat.

Castelló ha qualificat “d’estupidesa” que es diga que hi ha 24 milions d’euros de malversació, “quan hi ha un contracte de 24 milions i dones el 50% a una empresa privada, que aporta 12,5 milions”, com fixava el plec. “Clar que es va pagar i es va ingressar en els comptes municipals”, ha assegurat del diputat popular, per a qui tot això “no té cap sentit, és tot una boutade“.

“Ha caigut el tema del suborn, ha caigut el tema de la falsedat documental, i ara queda la prevaricació administrativa i la qüestió de malversació és absolutament ridícula, patètica”, ha manifestat. “Però bo, ho anirem desentranyant a poc a poc, i per descomptat que faré un escrit o compareixeré en les actuacions”, ha conclòs l’exalcalde de Sagunt.

Per aquestos mateixos fets estan investigades altres set persones: una exregidora, un exinterventor, un enginyer municipal, dos enginyers de Camins, el responsable d’una sucursal bancària i un exdirector general de l’empresa adjudicatària. Aquestes set persones van ser detingudes per la Policia i la jutgessa va decretar dimarts a la nit la llibertat provisional de totes elles, que queden investigades en el marc d’una causa oberta per delictes de prevaricació, malversació i falsedat documental. En el cas de l’exalcalde i actual diputat autonòmic, la investigació realitzada fins al moment llança suficients indicis de la seua participació en els fets presumptament delictius. No obstant això, la jutgessa pretén esgotar la instrucció abans d’elevar, previ informe del Ministeri Fiscal, l’exposició raonada al TSJ perquè aquest òrgan resolga sobre la seua possible competència en la causa.

Comparteix

Icona de pantalla completa