Diari La Veu del País Valencià
Les Corts insten el govern espanyol a rectificar i deixar que l’Open Arms rescate persones

Tots els grups parlamentaris de les Corts han signat aquest dimarts una declaració institucional, impulsada per Compromís, perquè el govern espanyol rectifique i deixe eixir el vaixell de l’Open Arms per a continuar “fent la seua tasca humanitària” i rescatar aquelles persones que es debaten entre la vida i la mort després de fugir dels seus països d’origen. “Cada dia que passa sense que aquest vaixell estiga a la mar s’està morint gent”, ha lamentat la diputada Isaura Navarro de la coalició valencianista.

La situació de l’ONG es va bloquejar el diumenge 13 de gener, quan la Direcció General de la Marina Mercante, dependent del Ministeri de Foment, va denegar l’eixida del seu vaixell del port de Barcelona a aigües internacionals properes a Líbia. El departament liderat per José Luis Ábalos va prendre aquesta decisió perquè els ports de Malta i Itàlia han tancat les seues portes a rebre més migrants. Així, la resolució que va emetre la Capitania Marítima argumentava que fins que “no es garantitze que hi ha un acord per al desembarcament dels auxiliats en els ports més pròxims” quedava bloquejada la seua eixida.

Més de 20.000 persones des de l’any 2000

Navarro ha fet èmfasi en les xifres d’aquesta situació i ha assenyalat que des de l’any 2000 més de 20.000 persones han mort en el Mediterrani. “Demanem de manera urgent que el vaixell puga eixir a la mar. És una situació absoluta de crisis i per tant esperem que el govern rectifique, ja que la decisió és arbitrària. L’Open Arms ha rebut un premi per part del parlament europeu pel seu vessant humà”, ha subratllat.

La parlamentària de la coalició valencianista també ha volgut valorar la “política humanitària” que el Consell sempre ha defés tal com es va demostrar en l’acollida del vaixell Aquarius al port de València l’estiu passat. “Defensem la política humanitària que sempre ha defensat el Botànic deixant que els vaixells vinguen a les nostres costes”, ha indicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa