Diari La Veu del País Valencià
La dona que vivia en un traster amb el seu fill es trasllada a un hotel, on podrà estar gratis 15 dies

La dona que ha viscut durant quasi dos mesos i mig en un traster a València amb seu fill, que pateix una discapacitat mental, ha passat la nit en un hotel, on podrà estar de forma gratuïta durant almenys quinze dies. Així ho ha confirmat a EFE Rosario Planas, de 66 anys, qui ha hagut de deixar el traster on es va instal·lar el mes d’octubre passat amb el seu fill de 33 anys i una discapacitat del 65% després de ser advertida per la seua propietària que si no ho feia avisaria la policia.

La dona va haver de deixar de treballar després de trencar-se el turmell i va haver d’abandonar l’habitatge, on pagava un lloguer de 370 euros, en ser venut per la seua propietària. Rosario ha explicat que en assabentar-se la propietària del traster que dormia en ell amb el seu fill, la “va amenaçar dient que traguera totes les seues pertinències o que cridaria a la policia”.

“Jo li vaig demanar una ordre de desallotjament perquè tinc el rebut que el traster està pagat aquest mes”, ha afegit. En haver de passar la nit en un altre lloc, la Coordinadora Solidària d’Estibadors del Port es va oferir a ajudar-los i, encara que en principi l va portar a un altre hostal per a passar la nit, finalment va ser l’Hotel Casual Valencia de las Civilizaciones el que ha oferit a Rosario i el seu fill una habitació gratuïta durant dues setmanes.

Això serà una “solució provisional”, segons Rosario, qui confia a poder accedir a un pis amb un baix lloguer que li permeta viure amb la seua família. Aquest dimarts ha d’acudir a l’edifici consistorial de Tabacalera a València per a recollir un informe i rebre una ajuda d’emergència de 500 euros, encara que espera una “solució a llarg termini”.

Rosario, que es va separar als 29 anys, vivia amb els seus quatre fills, i ara tres d’ells han anat a viure amb amics i amb ella s’ha quedat el fill que pateix una discapacitat mental i que tots els dies acudeix al Centre de Referència Estatal d’Atenció Psicosocial a Persones amb Trastorn Mental Greu (Creap).

Comparteix

Icona de pantalla completa