Diari La Veu del País Valencià
Es desconvoquen les aturades en l’EMT de València després del preacord sobre jubilació i descansos

La direcció de l’EMT i els sindicats han arribat a un preacord sobre les jubilacions parcials, els descansos i les hores de formació gràcies al qual es desconvoquen les aturades programades fins que l’assemblea de treballadors del 21 de gener vote el preacord, han informat fonts sindicals i de l’empresa. Respecte a les jubilacions parcials, totes dues parts han aconseguit un principi d’acord per al període 2017-2019 pel qual els treballadors faran el 40% de les jornades de treball en el seu lloc habitual i podran fer el 60% restant en una segona activitat que supose menys faena.

Així mateix, els treballadors podran acollir-se voluntàriament als 60 anys a un lloc de treball amb menys càrrega física si tenen dificultats per a desenvolupar el seu treball habitual, sota prescripció mèdica. També hi ha un preacord per a reconéixer a cada treballador les cent hores de formació que l’empresa els deu, mentre que sobre la disgregació dels punts de relleu s’ha acordat que el relleu es produïsca al més a prop possible de les cotxeres a l’inici o en finalitzar la jornada, o del centre de la ciutat.

Respecte al 15% de descans diari en els finals de línia, s’ha acordat que es tractarà el seu compliment en una comissió tècnica. Així mateix, s’ha inclòs en el preacord una pujada salarial del 2,25% per a tots els conceptes en 2019. Amb aquest preacord queden desconvocades les aturades previstes per a tres dies de gener i quatre de febrer, a falta que els aproximadament 1.600 treballadors de l’EMT ho ratifiquen o no en l’assemblea convocada per al 21 de gener, segons han assenyalat totes dues parts.

Comparteix

Icona de pantalla completa