Diari La Veu del País Valencià
Puig afirma que per primera vegada en 15 anys uns PGE s’acosten al que mereix la societat valenciana

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha assegurat aquest dilluns, després de la presentació dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2019 al Congrés i de conéixer-se el seu contingut, que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, “ha complit amb els valencians” i ha fet efectiva la seua “paraula” a través dels comptes de l’executiu central per a l’any vinent.

“Tal com vaig dir, creia en la paraula del president, que ha complit amb els valencians”, ha afirmat el cap del Consell, que ha expressat la seua “satisfacció” amb això i ha valorat que prop del 10 per cent de les inversions territorialitzades es destinen al País Valencià.

Puig s’ha pronunciat d’aquesta manera durant la roda de premsa que ha oferit junt amb el ministre d’Agricultura, Luis Planas, respecte a la presentació dels PGE 2019 en el Congrés, que recullen una inversió de 1.189,88 milions per al País Valencià, la qual cosa suposa un augment del 61 per cent respecte als 740 milions de 2018. Així, recull el 9,8% de la inversió total, la qual cosa la situa en quart lloc després d’Andalusia, Catalunya i Madrid.

Puig ha destacat que amb aquestos comptes, “per primera vegada en els últims 15 anys”, els valencians s’acosten al que els “correspon”. “De totes les inversions territorials, el 9,8 per cent, és a dir, prop del 10 per cent, seran inversions per a la Comunitat”, ha subratllat.

Així mateix, ha assenyalat que “es respecta d’aquesta manera per part del govern espanyol la clàusula aprovada” recentment “en el Congrés amb la reforma de l’Estatut d’Autonomia de la Comunitat Valenciana”. “Són 450 milions més en inversions per a la Comunitat Valenciana”, ha insistit.

D’altra banda, el president ha anunciat el compromís de la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, d’elevar fins a 38 milions l’aportació a l’Autoritat del Transport Metropolità de València, ja que en el projecte dels pressupostos apareixen consignats 10 milions d’euros.

Precisament aquesta partida destinada al transport metropolità no ha sigut ben vista des de Compromís. De fet, la seua líder Mónica Oltra no ha amagat el seu descontentament perquè les inversions no arriben al 10%, un aspecte que al seu parer afecta la societat valenciana perquè “esborra del mapa molts habitants”.

Comparteix

Icona de pantalla completa