Diari La Veu del País Valencià
Podem, sobre els PGE: La diferència és substantiva respecte del passat, on érem els últims en la fila

La valoració de Podem respecte dels Pressupostos Generals de l’Estat és més positiva que la de Compromís. Així, la formació morada ha indicat a través d’un comunicat el seu “optimisme” amb les xifres que els PGE recullen per al País Valencià, atés que consideren que compleixen “el que recentment s’ha aprovat a l’Estatut”.

“La diferència és substantiva amb el passat, amb aquells pressupostos de 2018 que va aprovar el govern del PP amb el suport de Ciutadans i que ens col·locaven els últims en la fila. El projecte de pressupostos de 2019 ens va retornant a poc a poc a la posició de la qual mai hagueren de traure’ns», ha valorat Rubén Martínez Dalmau, candidat a la Presidència de la Generalitat, qui ha assenyalat que tot i que “encara estem pendents d’analitzar amb major detall el projecte de llei de pressupostos 2019, la primera lectura ens mostra una voluntat de donar respostes als reptes del país”.

“Des d’un enfocament territorial, cal avançar que les valencianes i els valencians comencem a estar en la mitjana que ens correspon: al voltant del 10% de la població global d’Espanya”, ha recalcat Dalmau. “Ara ,el repte és aprovar-los i gestionar amb fermesa perquè tot el que figura en el paper es traduïsca en benestar per a la societat valenciana”, ha afegit.

Malgrat una primera valoració positiva, el candidat de la formació morada també vol recordar que bona part de l’acord signat en setembre entre Unidos Podemos i el govern del PSOE no està encara reflectit en aquestos pressupostos. “Temes com la regulació del lloguer, la lluita contra la pobresa energètica, la modificació de la reforma laboral i les prestacions a la dependència no poden quedar-se en el tinter”, ha explicat Dalmau.

“Esperem que durant les pròximes setmanes el govern espanyol comence a donar senyals per a resoldre el compliment dels acords”. Des de Podem també han lamentat que per a 2019 la Generalitat Valenciana no compte amb un major marge pressupostari (un 0,5% d’objectiu de dèficit) pel fet que el PP i Cs van tombar la senda de dèficit proposada per al pròxim exercici.

Comparteix

Icona de pantalla completa