Diari La Veu del País Valencià
Albiol: “És terrible que els atacs al valencià vinguen des de la mateixa Conselleria”
Redactaveu / València

La parlamentària d’EUPV Marina Albiol denuncia que el que vol fer la Conselleria és imposar un model lingüístic determinat a l’escola, “tot en contra de la societat castellonenca, que ha mostrat una oposició rotunda a què es tanquen les 32 línies de primària i infantil en valencià”.

Des d’EUPV han denunciat reiteradament que el Consell, ha iniciat ja fa temps una “autèntica campanya contra l’educació pública”, i especialment “contra l’educació en valencià”, una qüestió que, ha anunciat, “evidentment, no anem a tolerar”.

Albiol recorda al Consell, que el seu deure, tenint en compte l’Estatut i la normativa lingüística vigent, és la promoció i la protecció del català en tots els àmbits de la nostra societat, que inclou evidentment l’educació pública. “El Consell pareix oblidar quines són les seves obligacions com a Govern, i apliquen criteris ideològics propis, que ataquen frontalment la normalització del valencià”, subratlla.

Finalment, la diputada per Castelló, ha afirmat que la seua formació política dóna suport a la lluita de les AMPAs i dels centres per evitar aquest atac lingüístic sense precedents, per la qual cosa ha expressat “tot el suport” d’EUPV als tancaments -que se celebren hui en diversos centres de la ciutat de Castelló-. “El Consell ha d’escoltar la comunitat educativa, i no plantejar mesures unilaterals i impositives, en la forma i en el contingut, pròpies d’altres èpoques del nostre País”, ha defensat.

Comparteix

Icona de pantalla completa