Diari La Veu del País Valencià
L’exadministradora de la Fundació Jaume II admet pagaments per damunt del pressupost amb Vicente Burgos

L’administradora de la Fundació Jaume II El Just Ana Isabel Trujillo, que va arribar després del cessament del gerent Vicente Burgos per part de l’exconsellera de Cultura Trinidad Miró, ha admés aquest dilluns que quan ella va accedir a la institució va trobar “pagaments per damunt del pressupost que tenia la fundació aprovats”. Trujillo s’ha pronunciat en aquestos termes en una compareixença en la comissió de les Corts sobre l’Operació Taula, derivada del cas Imelsa, a la qual ha acudit en qualitat d’administradora d’aquesta fundació a la qual va arribar nomenada per Trinidad Miró com a càrrec de confiança amb un contracte de sis mesos de prova i amb menys competències de les que havia gaudit el seu antecessor perquè ella no tenia capacitat per a contractar.

En la seua intervenció, ha explicat que quan va arribar es va posar en marxa un pla de sanejament i la primera labor que se li va encarregar va ser “comprovar el deute i si les factures impagades corresponien a despeses efectuades”, com, segons ha indicat, així era, perquè hi havia “certificats d’obra, signatures d’arquitecte i constància de la seua realització. A més, ha assenyalat que eren preus i costos “de l’època” que es corresponien amb el mercat d’aleshores i que a ella no el van sorprendre.

Així mateix, ha explicat que va detectar “nerviosisme” entre els creditors que “portaven temps sense cobrar” i “ordinadors amb poca informació”, però també que “no hi havia problemes amb la documentació laboral” perquè la fundació la portava una assessoria a la qual se li va demanar còpia dels documents. No obstant això, ha subratllat que el que va detectar va ser que “s’havien pagat diners per damunt del pressupost que tenia la fundació”.

Malgrat les preguntes dels diputats sobre com valoraria la gestió anterior, ha eludit fer-ho, però sí que ha dit que ella no hauria actuat d’eixa manera. Sobre si es va contractar amb les empreses Cleop i Thematica Events, Trujillo ha indicat que durant la seua gestió no es va treballar amb elles, però sí que li consta que es va fer en l’època de Vicente Burgos. Trujillo ha defensat que per a la contractació hi havia una taula que estava formada pel cap del servei, pel funcionari, per l’arquitecte nomenat per Joan Lerma i per ella o el comptable, així com que es demanaven tres tipus de pressupostos i es publicaven les ofertes.

“A mi se’m va comentar que havia de gestionar atenent el pressupost amb tota la transparència. Quan jo entre ja està l’interventor del Consorci de Museus supervisant la comptabilitat, que quan entre ja està molt avançada i jo em pose a buscar alternatives per a pagar el deute”, ha explicat.

Comparteix

Icona de pantalla completa