Diari La Veu del País Valencià
Els PGE preveuen una partida d’almenys 10 milions per a l’Autoritat de Transport Metropolità de València

El projecte de llei dels Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) per a 2019 preveu una partida d’almenys 10 milions d’euros per a l’Autoritat de Transport Metropolità de València per al finançament del transport regular de viatgers dins del programa de subvencions i suport al transport terrestre. Al respecte i davant les preguntes dels periodistes, el president Ximo Puig ha explicat que els milions restants per a l’Autoritat de Transport Metropolità de València entraran via esmena, ja que la Generalitat va reivindicar aquesta subvenció i xifrava la quantitat exigible en 38 milions d’euros per a aconseguir la integració tarifària.

Els comptes presentats aquest dilluns al Congrés dels Diputats consignen enguany una partida per a València en aquest programa, en el qual l’Autoritat de Transport Metropolità no apareixia en el projecte de pressupostos de 2018. Així, una esmena posterior va fer que els comptes preveieren finalment una partida de 10 milions.

Sobre aquest assumpte, el regidor de Mobilitat Sostenible de l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, ja va demanar tant al PP com a Cs que donaren suport als pressupostos de l’Estat perquè, amb una partida de 38 milions d’euros, l’EMT rebria 9 milions d’euros directament. En total, el programa estatal de subvencions i suport al transport terrestre compta amb 333,69 milions d’euros, que es reparteixen així: 149,3 milions per a l’Autoritat de Transport Metropolità de Barcelona, 126,8 milions per al Consorci Regional de Transports de Madrid i 47,5 milions d’euros per a les Canàries.

Comparteix

Icona de pantalla completa