Diari La Veu del País Valencià
El PPCV assegura que aquest serà l’últim any de les Magues de Gener i Cs lamenta que se’ls faça més cas que a Expojove

La candidata del PPCV a l’Alcaldia de València, María José Català, ha considerat “un despropòsit” la celebració de la cavalcada de les Magues de Gener, per quart any consecutiu, i ha assegurat que aquest “serà l’últim any” d’aquest “esperpent”, mentre que el portaveu de Cs al consistori, Fernando Giner, ha acusat l’alcalde, Joan Ribó, de “donar-li més valor” a aquesta cavalcada que a Expojove o a la Setmana Santa Marinera.

Català ha qualificat mitjançant un comunicat la cavalcada de les Magues com “un contrasentit que l’any que ve no es repetirà més perquè Joan Ribó ja no serà alcalde i no podrà aprovar esdeveniments com aquest, que provoquen embossos, molèsties i perjudicis econòmics als comerciants i hostalers”.

A més, la candidata del PPCV ha criticat l’ús “partidista i provocador” que, en la seua opinió, Ribó i el tripartit han fet del balcó de l’Ajuntament. “Els organitzadors d’aquest esdeveniment, que no amaguen les seues simpaties pels independentistes catalans, han utilitzat el balcó del cap i casal, que és lloc de gran simbolisme institucional per als valencians, per a arengar al públic assistent amb cançons amb referències al País Valencià”, ha agregat.

Per part seua, Giner ha acusat l’alcalde de “donar més valor a la Cavalcada de les Magues que a la Fira de la Infància i la Joventut, Expojove, al recinte de la qual porta dos anys sense acudir malgrat ser un dels actes més multitudinaris que organitza la delegació de Cultura Festiva”.

“Amb la presència de l’alcalde s’ha institucionalitzat un acte que organitza una entitat privada, mentre que a altres actes, com ara la inauguració d’Expojove, segueix sense acudir”, ha criticat Giner, qui ha recordat que la Setmana de la Infància, on “figura l’acte de la Cavalcada de les Magues, en els últims anys ha rebut més de 4.000 euros des de l’àrea de Cultura, en concret 2.700 en 2017, altres 1.500 l’any passat i altres 25.000 directament com a subvenció nominativa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa