Diari La Veu del País Valencià
El Tribunal de Comptes embarga 59.000 euros a Blasco i a altres dos condemnats pel cas Cooperació

El Tribunal de Comptes ha embargat 59.000 euros de tres condemnats en el Cas Cooperació, entre ells l’exconseller i exportaveu del PPCV en les Corts Rafael Blasco, i ha transferit aquesta quantitat a la Generalitat Valenciana dins del procediment de reintegrament per abast per a recuperar els diners sostrets a les arques públiques.

Segons fonts coneixedores del cas, aquesta quantitat correspon a les pensions de Blasco per la seua etapa com a conseller de Solidaritat, de la seua exsecretària general administrativa Tina Sanjuán i de la nòmina de l’exsubsecretari de Solidaritat Alexandre Catalá. El desglossament de què correspon a cadascun no ha transcendit.

D’aquesta manera, el Tribunal de Comptes persegueix que els condemnats en aquest cas retornen els 1,7 milions de fons públics de la Generalitat que hagueren destinar-se a diversos projectes de cooperació a Nicaragua però que es van desviar perquè els responsables de la trama de corrupció compraren diversos immobles a València.

Dels 1,7 milions de l’ajuda humanitària al Tercer Món només van arribar a la seua destinació 43.953 euros i el Tribunal de Comptes ja va xifrar en 1.623.819 euros el crebant per a les arques públiques valencianes. Amb aquest embargament, la Generalitat ha pogut recuperar fins a hui vora 650.000 euros dels 1,7 milions desviats.

En juny de 2015, el Tribunal Suprem va condemnar Blasco a sis anys i mig de presó pel frau d’ajudes al Tercer Món, dins de la peça 1 del conegut com a cas Cooperació, relativa a irregularitats en la concessió d’ajudes per part de Solidaritat a la Fundació Cyes per a projectes a Nicaragua.

En el procediment penal del Tribunal Superior de Justícia valencià ja es va procedir a requerir la devolució de les quantitats als empresaris però és al Tribunal de Comptes a qui correspon la reclamació a les autoritats polítiques i funcionaris condemnats.

Comparteix

Icona de pantalla completa