Diari La Veu del País Valencià
El president del parlament català nega que Sánchez haja de caure si no s’aproven els pressupostos

El president del parlament català, Roger Torrent, subratlla que “no és cert que si no s’aproven els pressupostos, hagi de caure el govern” de Pedro Sánchez. En una entrevista al Via lliure de RAC1, Torrent ha recordat que el seu partit va donar suport a la moció de censura perquè va situar Sánchez a la Moncloa i ha reiterat que ara “si no hi ha moviments”, no donaran suport als comptes espanyols. “No n’hi ha prou amb una retòrica diferent [a la de Rajoy], ara toca que la lletra es concreti”, ha reblat. Torrent ha criticat que “dir que ara s’aplicarà la disposició addicional tercera de l’Estatut és acceptar que abans no s’ha acomplert”. “Fins quan haurem d’acceptar que es facin promeses i que sistemàticament no es complexin?”, s’ha preguntat.

“Sembla que Sánchez no vulgui aprovar els pressupostos”, ha considerat Torrent tot assegurant que si realment volguera, “és molt clar el que hauria de fer”. Segons ell, “el govern espanyol ja ha tingut oportunitats per desmarcar-se de la repressió i no s’han concretat”. De fet, insisteix que el judici de l’1-O “és un marc concret per definir els moviments polítics de fons”. “Com que no hi ha hagut aquests moviments, no hi haurà un suport als pressupostos fins que es demostri que hi ha una voluntat d’afrontar el conflicte polític que viu Catalunya”, ha reflexionat en veu alta.

El president del parlament català s’ha mostrat “convençut que no hi haurà una crisi de govern perquè el PDeCAT i ERC actuaran a l’uníson sobre els pressupostos”. I davant l’amenaça que puga governar un tripartit de dretes, Torrent ha afirmat que mai ha “estat partidari de com pitjor, millor”. Amb tot ha recordat que “no és cert que si no s’aproven els pressupostos, hagi de caure el govern de Sánchez”.

A més ha assegurat que aquest “conflicte només es resoldrà democràticament, és a dir, votant”, i ha recordat que “la majoria de ciutadans demana votar sobre l’autodeterminació”.

Comparteix

Icona de pantalla completa