Diari La Veu del País Valencià
Els jutges condemnen l’assetjament inadmissible que pateix la instructora del cas Zaplana

Els jutges destinats en els jutjats d’instrucció de València, reunits en junta aquest divendres, 11 de gener, han emés un comunicat en el qual expressen la seua “profunda preocupació” per l'”inadmissible assetjament al qual està sent sotmesa” la titular d’Instrucció 8, que dirigeix el cas en el qual està investigat l’expresident de la Generalitat i exministre Eduardo Zaplana.

Segons detallen en el seu escrit els jutges, les decisions adoptades per la jutgessa instructora relatives a la privació de llibertat de l’expresident de la Generalitat i exministre han comptat amb el suport de la Fiscalia Anticorrupció i avalades també per l’Audiència Provincial de València. La jutgessa ha rebutjat en quatre ocasions la posada en llibertat de Zaplana, malalt de leucèmia des de fa anys i ingressat des del 18 de desembre a l’Hospital La Fe de València, on va ser traslladat des de la presó de Picassent, en la qual estava internat des del passat 24 de maig.

En un comunicat remés pel Tribunal Superior de Justícia valencià, la junta lamenta que “aquest assetjament sense precedents ha comportat, a més de la publicació d’aspectes de la vida privada de la magistrada que pertanyen a la seua més estricta intimitat, amenaces més o menys vetlades, desqualificacions i insults de tota mena”. “Actuacions totes elles inadmissibles que, a més d’excedir els límits de la crítica raonable de les resolucions judicials, menyspreen la independència judicial i sobretot, desconeixen el principi d’igualtat davant la llei”, afegeixen.

Els jutges fan les consideracions anteriors “encara sent conscients del paper fonamental dels mitjans de comunicació i dels seus professionals per a la formació d’una opinió pública degudament informada, essencial en una societat democràtica”. “Davant aquests fets, que traspassen línies roges mai abans superades, els jutges d’instrucció de la ciutat de València només demanem, en aquest i en qualsevol altre procediment, el degut respecte a la funció jurisdiccional, la qual cosa implica que se’ns permeta fer el nostre treball lliure i responsablement”, recull la nota.

Els magistrats inciten també en el seu comunicat a iniciar una “profunda reflexió sobre la necessitat que aquestes qüestions en el futur s’analitzen, debaten i resolguen amb tots els elements de judici en el fòrum adequat que és el dels tribunals de justícia i pel llit legal i constitucionalment previst”. “Són mesures que afecten una persona d’indubtable rellevància pública que pateix una greu malaltia per la qual està rebent totes les cures necessàries en un centre hospitalari altament qualificat”, conclouen els jutges.

Comparteix

Icona de pantalla completa