Diari La Veu del País Valencià
Un exdirigent de Noves Generacions aconsegueix reunir 10.000 signatures per la llibertat de Zaplana

L’expresident de Noves Generacions de València, José Luis Bayo, ha entregat aquest dijous en el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) 10.000 signatures recollides en la plataforma Change.org instant l’òrgan de govern dels jutges a intercedir davant la jutgessa d’instrucció número 8 de València perquè pose en llibertat l’expresident de la Generalitat Eduardo Zaplana, en situació de presó preventiva pel cas Erial i que pateix una leucèmia que l’ha posat en risc de perdre la vida.

Bayo ha recordat en unes manifestacions als mitjans de comunicació a les portes del CGPJ que la defensa de Zaplana ha presentat fins a cinc informes mèdics en els quals el cap d’Hematologia de l’Hospital de la Fe de València acredita el risc que existeix si Zaplana, actualment en el centre mèdic, torna a ingressar a la presó de Picassent. “Creiem que per qüestions humanitàries, i sense entrar en altres qüestions, s’ha de posar en llibertat i considerar que l’expresident Zaplana puga estar en arrest domiciliari o en el que considere oportú el titular del Jutjat número 8 de València”, ha assenyalat Bayo, que continuarà recollint signatures de suport a aquesta campanya en la plataforma digital.

Pel que fa a la postura de la Fiscalia Anticorrupció, contrària al fet que Zaplana puga complir la mesura de presó preventiva en el seu domicili mentre se li continua investigant, l’expresident de Noves Generacions del PP a València ha rebutjat entrar a valorar-la i ha afegit que respectaran i acataran les decisions de la jutgessa. “Però també demana que la Justícia tinga, digue’s com vulga, caritat cristiana, humanitat o un indici de sensatesa”, ha afegit.

D’altra banda, ha denunciat la “doble vara de mesurar” que existeix quan, d’una banda, el Ministeri de l’Interior modifica els protocols per a dotze presos pertanyents a la banda terrorista ETA i, d’altra banda, s’ha produït un acostament al País Basc amb l’expresident Zaplana, “que sembla que és responsable de l’Armagedon”. El PP està estudiant si es querella contra la jutgessa, una iniciativa que ha plantejat l’exdiputat estatal de la formació Jaime Ignacio del Burgo.

Comparteix

Icona de pantalla completa