Diari La Veu del País Valencià
València comptarà amb un nou centre per a més de 200 mascotes abandonades

La regidora de Benestar Animal de l’Ajuntament de València, Glòria Tello, ha presentat aquest dijous el projecte del nou centre d’animals domèstics abandonats, dissenyat per l’estudi d’arquitectura Mallar. Amb més de dos mil metres quadrats, el centre s’ubicarà a la Ronda Nord de València, amb vistes a Sant Miquel dels Reis, i donarà cabuda a un mínim de 115 gossos i al voltant de 104 gats. El consistori valencià traurà a licitació el projecte d’execució i d’obra del centre, que està valorat en 1,4 milions d’euros i les obres del qual poden tindre una duració d’entre 15 a 20 mesos, segons els tècnics que l’han dissenyat.

El centre està plantejat per a reforçar el refugi d’animals de Benimàmet i “descongestionar-lo”, segons ha dit Tello. Un refugi sobre el qual hi hagut diferents crítiques al llarg de la legislatura, tot i que, com ha indicat la regidora, des del consistori valencià s’ha invertit per a millorar-lo. Ara, el nou centre d’animals a la Ronda Nord està previst que puga donar a cabuda a més de 200 mascotes domèstiques abandonades, distribuïdes en quatre pavellons per a gossos, un dels quals d’aïllament i de quarantena, i en dos sales per a gats, que comptarà amb espais exclusius per als gats malalts.

A més de descongestionar el refugi de Benimàmet, entre els propòsits d’aquest nou centre, segons ha destacat la regidora, està promocionar l’adopció i la conscienciació social, garantir el benestar dels animals i integrar-lo amb el seu entorn. Per a això, el centre comptarà amb una sala de divulgació per a donar xarrades tant a escolars com a persones interessades i, a més, serà visitable per a aquelles persones que desitgen adoptar, excepte les zones aïllades.

Així mateix, aquest nou espai per a animals abandonats tindrà instal·lacions sanitàries, de cura i atenció, com ara un quiròfan i una zona de postoperatori. Hi haurà una separació clara entre els gossos –que es trobaran a la planta baixa i tindran zones enjardinades i espais oberts d’esbarjo– i els gats –que s’ubicaran a la segona planta i comptaran amb un espai obert, elements visuals i vistes panoràmiques “per a generar menys estrés entre els animals”–.

Al mateix temps, està previst que el centre tinga un aïllament tèrmic i acústic, així com una correcta ventilació dels espais per a “garantir el benestar dels animals i reduir el seu estrés”, ha ressaltat Tello. L’edifici estarà construït de forma que es genere una barrera acústica per a la zona baixa del centre i tindrà un tancat perimetral acústic.

Per altra banda, Tello, qui ha subratllat que el benestar dels animals ha sigut una de les prioritats del govern de la Nau, ha recordat el projecte que també té l’Ajuntament de València amb Torrent per a crear un centre d’animals de caràcter mancomunal. En eixe sentit, la regidora ha explicat que tenen pensat crear un consorci, després de superar el pla d’ajust del consistori valencià que ho prohibia, i que altres municipis metropolitans es puguen adherir.

Comparteix

Icona de pantalla completa