Diari La Veu del País Valencià
Activat l’avís groc per fred a zones litorals i interiors de tot el territori

El País Valencià ha registrat ratxes de vent en la matinada d’aquest dijous de fins a 103 quilòmetres per hora a localitats com Fredes (el Baix Maestrat) en una jornada en la qual s’espera un descens de les temperatures de fins a sis graus en el litoral, segons la predicció de l’Aemet. Així, tal com ha indicat l’agència aquest dijous, des d’aquesta vesprada fins a divendres s’activa l’avís groc per temperatures mínimes de fins a quatre graus negatius.

Així, les ratxes màximes de vent registrades durant la matinada de dimecres a dijous han arribat a Fredes fins als 103 km/h; a Morella (els Ports), als 77; a Utiel (la Plana d’Utiel-Requena), als 62; a Vilafranca (els Ports), als 57; a Llíria (el Camp de Túria), als 55; a Vinaròs (el Baix Maestrat), als 51; a Montanejos (l’Alt Millars) i a Atzeneta del Maestrat (l’Alt Maestrat), als 50, i a Torreblanca (la Plana Alta), als 49.

Aquest dijous es registrarà un descens notable de les temperatures màximes i en moltes localitats del litoral i prelitoral en què la màxima va estar dimecres pròxima o superior a 20 graus baixarà aquesta jornada als 14°C. Així, València i Alacant no superaran els 14 graus ni Castelló els 13 de màxima, mentre que es quedaran amb 3 a València i Alacant i amb 4 graus a Castelló de la Plana. A més, es produiran gelades a l’interior.

L’Aemet ha activat a partir de les 18 hores l’avís groc al literal nord de la demarcació de València per temperatures mínimes que arribaran a un grau negatiu. L’alerta estarà activa fins a divendres a les 9 del matí. Així mateix, a l’interior de la demarcació de València i d’Alacant s’han activat dues alertes: una per a la vesprada d’aquest dijous, que finalitzarà divendres de matí, i una segona que començarà durant la vesprada de divendres fins a les 23 hores del mateix dia.

En el terç sud del País Valencià, el cel estarà nuvolós al matí sense descartar alguna precipitació feble, tendint a intervals nuvolosos, i en la resta estarà poc nuvolós o buidat amb intervals de núvols baixos matinals a l’interior de la meitat nord.

A les comarques del nord del País Valencià el vent bufarà del nord-oest moderat a fort i en la resta, variable fluix amb intervals de nord moderat en el litoral.

Comparteix

Icona de pantalla completa