Diari La Veu del País Valencià
Educació no respon a les al·legacions contra la supressió d’unitats
RedactaVeu / Ontinyent

El secretari Autonòmic d’Educació, Rafael Carbonell, va anunciar que donaria resposta abans del 7 d’abril a les al·legacions presentades pel Consell Escolar Municipal d’Ontinyent a l’arranjament plantejat per al Curs Escolar 2014/2015 que, de no modificar-se, suposarà l’eliminació de 3 unitats escolars a Ontinyent.

Aquesta “data límit” va ser fixada per coincidir amb l’inici de la matrícula per al proper curs, i va ser anunciada pel mateix secretari Autonòmic a alcalde de la Ciutat, Jorge Rodríguez; el regidor d’Educació, Pepe Pla; i els portaveus de tots els grups municipals a la reunió mantinguda el passat 5 de març a la Conselleria.

En sobrepassar-se aquesta data i davant la falta de resposta, l’Ajuntament ha anunciat que reprendrà les mesures legals iniciades per fer front a allò que l’alcalde definia com “un nou atac del Consell a un dels pilars bàsics per al futur com és l’educació”.

“No esperarem més i interposarem un recurs contenciós-administratiu contra aquest nou desgavell del Govern valencià”, ha anunciat Jorge Rodríguez.

Per la seua banda, el regidor d’Educació Pepe Pla lamenta “l’absoluta falta de paraula i ètica” de Rafael Carbonell “qui incompleix una promesa feta davant tots els portaveus i falta greument al respecte a les famílies que porten 15 dies tancant-se per les nits a dos col•legis de la nostra ciutat. Només per respecte a eixes famílies i per educació s’hauria d’haver contestat”.

Pla ha recordat que des de la seua àrea “portem dos dies seguits cridant al secretari Autonòmic i no tenim resposta”.

Davant d’açò li recorden que “la paraula d’una persona està per a complir-la” i que actituds com aquesta “no fan sinó animar-nos més si cap a continuar defensant l’escola pública i seguir mobilitzant-nos fins que s’atenguen les peticions dels nostres centres”, ha afegit.

Des del Govern d’Ontinyent recorden també “la importància clau” de l’augment de la ràtio previst per al proper curs escolar, un aspecte criticat pel Consell Escolar Municipal i al qual també s’oposen tots els grups municipals.

Tant l’Alcalde com el Regidor d’Educació coincidiren en qualificar de “summament pobra” l’excusa de la natalitat per a augmentar la ràtio a 30 alumnes per aula, incidint en què les dimensions de les aules dels centres educatius d’Ontinyent “fan totalment recomanable mantenir com a màxim la ràtio en les xifres actuals”, ja que no fer-ho és “una decisió purament política que estan prenent i contra la qual des del Govern d’Ontinyent seguirem lluitant”, anuncien.

Comparteix

Icona de pantalla completa