Diari La Veu del País Valencià
Grezzi defensa la seua gestió de l’EMT amb 176 nous autobusos i 384 treballadors més

S’acaba la legislatura en poc més de quatre mesos i els diferents responsables polítics ja estan fent balanç de la seua gestió al govern. Aquest dimecres era el torn del regidor de Mobilitat Sostenible a l’Ajuntament de València, Giuseppe Grezzi, qui ha destacat la compra de 176 autobusos des que el govern de la Nau va arribar al consistori valencià en maig de 2015. A més, durant aquest període s’ha augmentat la plantilla en 384 persones i s’ha apostat pel “rejoveniment” d’aquesta, fins a arribar als 1.724 empleats, dels quals 172 són treballadors amb jubilacions parcials i 105 són dones (concretament, 48 conductores).

Pel que fa a l’augment en vehicles, Grezzi l’ha comparat amb la legislatura anterior, quan era el Partit Popular l’encarregat del govern municipal de València. Així, segons les dades facilitades per la regidoria, entre 2012 i 2015 només es van incorporar dos nous autobusos enfront dels 176 d’aquesta legislatura, dels quals 103 són estàndards, 71 articulats i 2 de servei per a persones amb mobilitat reduïda. Al respecte, Grezzi ha ressaltat que els vehicles patien “un envelliment superior als 13 anys” i ha recordat el foment dels vehicles elèctrics i híbrids que s’ha fet des del consistori.

Pel que fa a la plantilla, des de l’EMT s’ha recordat que en les convocatòries d’oferta pública han reservat un percentatge de les places per a dones, que en alguns casos, com per exemple en el cas de mecànics, s’han omplert amb homes, ja que no hi ha hagut dones que s’hi hagen presentat. En aquest sentit, han animat les dones interessades a presentar-se per a formar part de la plantilla de l’empresa i poder cobrir eixes places reservades.

L’aspecte econòmic de l’EMT també ha estat present en el balanç efectuat per Grezzi, qui ha demanat tant al Partido Popular com a Ciudadanos que donen suport als pressupostos de l’Estat, ja que contemplen 38 milions d’euros per a la ciutat de València. D’aquesta xifra, 9 milions d’euros serien directament per a l’EMT, fet que, segons Grezzi, permetria continuar creixent amb “més contractacions, més autobusos i un millor servei a la ciutadania”.

Entre 2015 i 2018, l’evolució del deute de l’EMT s’ha reduït en un 28%, en passar dels 25,6 milions d’euros als 18,5 milions entre aquestos dos anys. Així mateix, l’aportació municipal per a l’EMT ha augmentat un 19% dels pressupostos de 2015, on la quantitat era de 55 milions d’euros, als de 2019, on s’ha arribat a una designació pressupostària de 65,5 milions. Respecte als fons propis de l’empresa municipal, després d’una injecció de 6 milions en 2019 el patrimoni net serà positiu i s’estima en 3.041.017 euros, mentre que, com ha subratllat el regidor de Mobilitat Sostenible, en 2015 aquestos fons presentaven un saldo negatiu de 16,89 milions d’euros.

Vaga a l’EMT

Durant la roda de premsa, també s’ha preguntat a Grezzi per les aturades parcials convocades per tots els sindicats del comité d’empresa (UGT, CCOO, APPTU y TUC), excepte la CGT per a gener i febrer. El regidor ha manifestat que “en la present legislatura no hi ha hagut ni un dia de vaga, encara que sí que s’han anunciat” i ha indicat que “també en aquest cas pensem que no hi haurà”. A més, Grezzi ha remarcat que des de la seua regidoria continuaran “treballant i dialogant perquè la plantilla tinga les millors condicions possibles”.

A més, el regidor de Mobilitat Sostenible ha exposat que la freqüència i la regularitat dels autobusos de l’EMT “és major als carrils segregats de la resta”, ja que “la invasió massiva del carril bus provoca retards”. En eixe sentit, ha recordat que aquesta invasió és sancionable i ha demanat que es respecte per tal d’afavorir la mobilitat dels usuaris que opten pel transport públic.

Comparteix

Icona de pantalla completa