Diari La Veu del País Valencià
Les associacions feministes demanen a les dones que voten per a frenar l’avanç de les tres dretes

Les organitzacions feministes valencianes han fet aquest dimecres una crida a la societat, i especialment a les dones, perquè acudisquen a les urnes en les pròximes cites electorals contra aquells que “defensen en les institucions les pretensions dels violents”. Així, han apel·lat a “la responsabilitat de les dones” a l’hora de “dipositar el vot o no acudint a les urnes”. “Les dones hem d’exercir la nostra responsabilitat democràtica”, han reiterat. Les associacions de dones han advertit que en les pròximes eleccions autonòmiques i municipals de maig “es veurà qui fa política fem i trafica amb els drets de les dones” i han assegurat que “no hi ha terme mitjà: o es defensa una societat igualitària o s’està amb el masclisme més ranci i criminal”.

Així ho han assenyalat en una roda de premsa celebrada aquest matí a l’Espai de Dones de València en què han llegit un manifest subscrit per quasi 100 organitzacions feministes de tot l’estat espanyol. A més, aquest acte s’ha celebrat de manera simultània en una vintena de ciutats. En el comunicat conjunt adverteixen que el feminisme no romandrà “mut” davant la “pluja diària de fal·làcies encoratjada per un partit d’ultradreta nouvingut a l’activitat parlamentària autonòmica”, en clara referència a Vox. A més, les signants han volgut mostrar “la seua preocupació per l’avanç de les tres dretes: Vox, Ciudadanos i el PP”.

“Vox ha declarat la guerra als migrants i a les dones”, han denunciat, i han afegit que “el ‘feminazisme’ és una fabulació masclista”. També s’han referit a la violència de gènere, “que Vox ha posat en la diana”, i han posat de manifest que “la violència femenina no existeix i si n’hi ha, són casos excepcionals”. En el cas oposat es troben “quasi un miler de víctimes mortals des de 2003”, des que hi ha registres sobre violència de gènere a l’Estat.

“No es tracta ja només que aquesta ultradreta embravida traga pit per a voler imposar-nos el ricí de la reculada de drets a les dones”, ha assenyalat la periodista Rosa Solbes en nom de les organitzacions signants, sinó que “és igualment important deixar clar que tindrà idèntica responsabilitat qualsevol partit que se sustente en aquesta formació”.

“Un avís a navegants”

La portaveu de l’Associació per la Igualtat i contra la Violència de Gènere de Xàtiva, Mar Vicent, ha assenyalat que l’acció d’aquest dimecres és “un avís a navegants, perquè estem en alerta”. “Fins ara treballàvem des de la humilitat i des de la modèstia, però ja s’ha acabat, estem fartes i plenes de ràbia”, ha sentenciat, i ha descrit que estan “fartes” que se’ls reconeguen drets “com si foren privilegis, de ‘posar i traure”, i també que se les tracte “eternament com a menors d’edat”. A més, ha recriminat que “estem plenes de ràbia perquè som conscients que més enllà del soroll i la traca que estan ficant continua havent-hi dones maltractades, assassinades, violades, agredides i abusades, i, mentrestant, es fa política fem i es trafica amb lleis que estan pensades per a la nostra protecció i la nostra defensa”.

Aquest dimecres s’ha presentat als mitjans el manifest i, a partir d’ara, ja s’hi podran adherir totes les associacions socials, sindicats i partits polítics que ho desitgen. Per exemple, l’Associació de Teòlegs i Teòlogues Joan XXIII ja els ha traslladat la seua voluntat de sumar-s’hi, així com els sindicats UGT, CCOO i Intersindical i diversos partits.

Mobilitzacions fins als comicis

En la roda de premsa han avançat que estan fixant un calendari de mobilitzacions d’ací a les eleccions de maig, que inclou el 8 de Març. Per exemple, el 15 de gener donaran suport a la manifestació en solidaritat amb les dones andaluses, perquè “si ens toquen a una, ens toquen a totes”. A més, han advertit que el que ha ocorregut a Andalusia és “un primer brot, però que ocorreran més coses”. I, davant d’aquesta situació, han assegurat que estaran en totes les convocatòries que sorgisquen.

Comparteix

Icona de pantalla completa