Diari La Veu del País Valencià
María José Català s’empadrona a València per a poder votar-se si el PP la tria com a candidata a l’Alcaldia

La portaveu adjunta a les Corts i exalcaldessa de Torrent, María José Català, es va empadronar a la ciutat de València el passat dia dels Innocents, 28 de desembre. Un fet que li permetria votar per ella mateixa en el cas que finalment fora nomenada candidata a l’Alcaldia de l’Ajuntament de València i també mostrar una major proximitat davant l’electoral. Tot i això, des de la direcció estatal del Partit Popular deixaven aquest dimecres encara la porta oberta perquè un independent encapçalara la llista popular a la capital del Túria.

Aquest empadronament, que ha avançat en exclusiva EsDiario aquest dimecres, acosta encara més María José Català com a possible candidata popular a l’Alcaldia. Una tria que s’ajustaria més a la voluntat de la direcció valenciana del partit, ja que membres del PPCV es van oposar al fet que un independent es presentara com a cap de llista. La incògnita la resoldrà definitivament el dirigent del PP, Pablo Casado, aquest dissabte, qui es traslladarà a València per a anunciar el candidat, que serà designat des de Gènova.

Català va iniciar la seua carrera política a Torrent (l’Horta Sud), on va ser alcaldessa entre els anys 2007 i 2012. Tot just començar el seu segon mandat, el president de la Generalitat, el popular Alberto Fabra, la va nomenar consellera d’Educació i Formació i Ocupació, càrrec que va ocupar del 2 de gener de 2012 al 7 de desembre del mateix any. Del 7 de desembre de 2012 al 30 de juny de 2015 va ocupar la cartera d’Educació, Cultura i Esport. Català va assumir també la tasca de portaveu del Consell de maig de 2014 a juny de 2015, quan va prendre el relleu en la Generalitat el govern del Botànic.

Comparteix

Icona de pantalla completa