Diari La Veu del País Valencià
Alperi (PP) renuncia al seu escó en Les Corts
Europa Press / València

Així consta en l’escrit, signat per Díaz Alperi, qui ha delegat la seua signatura perquè es presentara per registre d’entrada de Les Corts.

Abans que Díaz Alperi presentara la seua renúncia, el portaveu del PP en Les Corts, Jorge Bellver, ha assenyalat que aquesta renúncia respon a “motius de salut” però “atén també a les indicacions” del president de la Generalitat i del PP valencià, Alberto Fabra, respecte a les “línies roges” sobre la presència de processaments en el parlament autonòmic o com a càrrecs del partit.

Díaz Alperi és un dels parlamentaris del grup popular que es troba imputat en alguna causa judicial. En concret, el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) va obrir el passat mes de març judici oral contra l’exprimer edil alacantí per tres delictes contra la Hisenda Pública i suborn impropi en considerar que existeixen indicis que poguera haver comès frau en els anys 2007, 2008 i 2010 en el pagament de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) en una quantia que excedeix en cada exercici els 120.000 euros, per a la qual cosa es podria haver valgut de persones interposades.

A més, està imputat en el cas Brugal, en el qual el TSJ investiga presumptes irregularitats en la tramitació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de la ciutat. Juntament amb Alperi està imputada l’alcaldessa d’Alacant, Sonia Castedo, i el promotor Enrique Ortiz, entre d’altres. Per aquesta causa, va ser citat a declarar al novembre de 2012 davant l’alt tribunal.

El grup popular manté cinc diputats imputats en Les Corts

El grup popular en Les Corts, integrat actualment per 54 dels 99 parlamentaris que formen la cambra autonòmica, manté cinc diputats imputats, quatre en el ‘cas Gürtel’ i un en la ‘trama Brugal’.

En concret, els ‘populars’ Ricardo Costa, David Serra, Vicente Rambla i Yolanda García estan imputats en la causa oberta en el Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJ) pel presumpte finançament irregular del PP valencià, derivada del ‘Cas Gürtel’.

Per la seua banda, l’alcaldessa d’Alacant, Sonia Castedo, està imputada en la ramificació del ‘Cas Brugal’ que investiga suposades irregularitats en la tramitació del Pla General d’Ordenació Urbana (PGOU) de la ciutat.

Comparteix

Icona de pantalla completa