Diari La Veu del País Valencià
L’onada de fred polar deixarà temperatures de 0 graus al litoral valencià

Les temperatures mínimes de la matinada de dilluns a dimarts al País Valencià han baixat fins als 7,4 graus sota zero a Ademús i, a partir del dijous, es produirà l’entrada d’aire fred polar que durant el cap de setmana produirà gelades al litoral.

Segons dades de l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet), també s’han registrat mínimes de 4,8 graus negatius a Utiel (la Plana d’Utiel Requena), -4,1 al Pinós (el Vinalopó Mitjà), -4 a Xalans (la Vall de Cofrents), -4 a Vilafranca (els Ports), -3,5 a Villena (l’Alt Vinalopó), -2,8 a Fontanars (la Vall d’Albaida), -1,6 a Fredes (el Baix Maestrat) i -1,4 a Morella (els Ports).

Pel que fa a les grans ciutats, les mínimes, aquesta matinada, han sigut de 3,9 graus a Castelló de la Plana (la Plana Alta), 4,1 a Alacant (l’Alacantí) i 5,6 graus a València. Altres mínimes registrades durant la passada nit han sigut un grau sota zero a Castellfort (els Ports), zero graus a Vinaròs (el Baix Maestrat) i a Sogorb (l’Alt Palància), un grau a Manises (l’Horta Oest) i 3 a Xàtiva (la Costera).

Aemet assenyala que la previsió és que a partir del dijous, quan el vent amainarà, es produirà una entrada d’aire fred polar i la combinació d’aire fred i vent en calma afavorirà que les nits més fredes siguen les del divendres i dissabte, amb gelades acostant-se al litoral.

A més, el litoral i interior nord de la demarcació de Castelló estaran fins dijous en alerta groga per vents forts que podrien anar acompanyats de ratxes màximes de 80 quilòmetres per hora.

Comparteix

Icona de pantalla completa