Una seixantena d'organitzacions feministes s'uneixen per a denunciar "el negacionisme i la mentida" de Vox

Col·lectius de tot l'estat espanyol signen un manifest conjunt contra "la negació de la desigualtat de gènere i de la violència masclista" per part de l'extrema dreta
/ València
7 gener 2019 01:00h
Les organitzacions signants del document adverteixen que no consentiran una "reculada" en els drets de les dones.

Organitzacions feministes del País Valencià s'han sumat al manifest impulsat en l'àmbit estatal per a denunciar "l'ús del negacionisme de la violència masclista i la mentida com a estratègia electoral per part de l'extrema dreta organitzada entorn de Vox".

Vora 60 organitzacions feministes de tot l'Estat difondran aquest dimecres, 9 de gener, aquest manifest conjunt, en el qual també critiquen "l'exigència d'aquest partit de derogar la Llei Orgànica de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere", informa el col·lectiu feminista en un comunicat.

Les organitzacions signants del document adverteixen que no consentiran una "reculada" en els drets de les dones i recorden que "el moviment feminista és imparable i que aquest 'partit de la mentida i contra les dones' ens tindrà enfront".

"Després d'un 2018 que ens ha deixat un 8M multitudinari i històric, pel massiu suport al moviment feminista i a les seues reivindicacions, assistim a una resposta reaccionària i perversa de l'extrema dreta, que s'atreveix a negar la realitat evident de la desigualtat de gènere i de la violència masclista", lamenten. 

Al seu judici, es tracta d'"una resposta organitzada sota les sigles de Vox, que, de manera explícita, reivindica i defensa el patriarcat com a sistema i per a això fa ús de la mentida, practicant, com va fer Goebbels en el seu moment", un exercici "gens innocent, de repetició d'idees absolutament falses amb la finalitat de sembrar el dubte, confondre i desacreditar les idees feministes".

Entre les organitzacions signants del manifest figuren la Federació Nacional d'Associacions de Dones Separades i Divorciades, l'Associació de Dones Separades i Divorciades del País Valencià, l'Associació de Dones Antígona, l'Associació E-Dones, ACICOM i el Moviment Democràtic de Dones del País Valencià. També hi són la Plataforma CEDAW Ombra País Valencià, Clásicas y Modernas, la Federació de Dones Progressistes de la Comunitat Valenciana, Tertulia Feminista Las Comadres, Asociación de Mujeres Juristas Themis, Federación Estatal de Mujeres Progresistas i la Red Feminista de Derecho Constitucional, entre altres organitzacions.

El col·lectiu realitzarà una lectura del manifest dimecres a les 11 hores. A València serà a càrrec d'Herminia Royo García, de l'Associació de Dones Separades i Divorciades; Emilia Caballero, de l'Assemblea 8M, ho farà a Alacant, i Ana María Pérez del Campo, a Castelló.

next