Diari La Veu del País Valencià
Sandra Gómez crida a la mobilització en les pròximes eleccions davant l’auge de l’extrema dreta

La portaveu del PSPV i candidata a l’Alcaldia de València, Sandra Gómez, ha trencat aquest matí la seua baixa després de ser atacada per dos gossos en el moment que passejava la seua mascota per la platja. I ho ha fet per a llançar la campanya socialista ‘València sense límits’ de cara a les pròximes eleccions municipals i que avança algunes de les propostes que es recolliran al programa electoral del PSPV per a la ciutat. Gómez, qui ha indicat que encara pot tindre entre mes i mig i dos mesos de recuperació després de la segona operació, ha reconegut que no podia estar més temps de baixa per “responsabilitat i perquè ha de complir amb la seua ciutat”.

Aquest dilluns ha sigut la primera reunió del Comité Electoral Permanent del grup municipal socialista i Gómez ha ressaltat que “és un moment en el qual els partits progressistes hem de fer una crida a la mobilització”, ja que després de la irrupció del partit d’extrema dreta Vox al parlament andalús amb 12 escons, “l’extrema dreta i les posicions més radicals estan a les portes d’entrar en les nostres institucions”, ha dit Gómez. En eixe sentit, el PSPV a València planteja una campanya de mobilització al vot tant per a aquell “que es considere progressista” com per a aquell “simplement demòcrata, una persona raonable, una persona que vol estabilitat i el millor per a la ciutat”, per a, d’aquesta forma, “aconseguir parar que les posicions radicals entren al nostre ajuntament i decidisquen el futur de la nostra ciutat”.

Gómez ha recordat que aquesta formació atempta directament contra els nostres drets i llibertats, i ha indicat que ara “s’estan liderant discursos sobre qüestions on existien grans acords”. Així mateix, la també tinent d’alcalde del consistori valencià ha subratllat que allò que els preocupa no és que hi haja forces polítiques que abanderen aquestos discursos, sinó que “estiguen sent assumits per altres partits, com ara el Partit Popular o Ciutadans, que estan disposats a parlar del futur de les nostres societats i institucions amb ells”. Davant d’això, el PSPV es vol posicionar com “l’opció que millor representa la capacitat de generar acords i consensos”, en paraules de Gómez.

La candidata socialista ha explicat que la campanya ‘València sense límits’ arribarà a tots els barris de la ciutat (aquest dimecres, Benicalap), “especialment [barris] de famílies treballadores”, i que està centrada en un model de política que “els importa i els influeix en el dia a dia”, allunyada, segons Gómez, dels “discursos que s’estan intentant imposar sobre qüestions accessòries de la ciutat, símbols o banderes”. Al respecte, la socialista ha destacat que no només volen “adoptar una postura defensiva sinó continuar avançant en drets i llibertats”. Les propostes d’aquesta campanya es focalitzen en benestar, treball, vivenda, mobilitat, cultura i llibertats.

Entre algunes de les propostes de la campanya, Gómez ha destacat que les cures passen a ser responsabilitat de les institucions, dels ajuntaments juntament amb la Generalitat; la primera agència de desenvolupament local per a impulsar l’ocupació de les dones; un gran acord de mobilitat; el foment de la cultura com a cohesionador social i amb Carmen Alborch com a referent; un ambiciós pla de vivenda davant l’augment del preu del lloguer i de la compravenda, i una defensa de les llibertats que posicione València com a capital de llibertats.

Comparteix

Icona de pantalla completa