Diari La Veu del País Valencià
La Unió de Consumidors recomana o deixar-se portar per impulsos en el període de rebaixes

La Unió de Consumidors recomana, davant l’inici aquest dilluns de les rebaixes en la majoria d’establiments valencians, realitzar un consum conscient i responsable i fixar un pressupost previ que evite realitzar despeses superiors a les permeses per l’economia familiar.

L’organització de consumidors recorda en un comunicat que les rebaixes han de ser una oportunitat per a adquirir un producte que necessitem a un preu més reduït però controlant la despesa que es va realitzant i aconsella “no deixar-se portar per impulsos i evitar anar de compres com a forma d’oci”.

Segons assenyala, la roba, les sabates i els complements constitueixen els productes estrela de les rebaixes en aquestos dies i considera que és un bon moment per a aprofitar i adquirir articles que siguen necessaris; ara bé, aconsella primer elaborar un pressupost que indique el que necessitem i la quantitat que es pot gastar.

Obligacions dels establiments

El secretari de la Unió de Consumidors al País Valencià, Vicente Inglada, recomana realitzar una llista que reculla els productes que realment es necessiten així com comparar els productes entre diferents tipus d’establiments, grans superfícies i comerç de proximitat. També suggereix que es realitze un consum moderat de les compres amb targeta de crèdit, ja que, “encara que pot ser que no immediatament, el cobrament arribarà finalment al compte bancari, per la qual cosa cal avaluar quina despesa pot assumir cada consumidor”.

Des de la Unió de Consumidors recorden, a més, que el consumidor ha de ser conscient que, en adquirir un article, estiga o no en rebaixes, existeix l’obligació de canviar-lo o retornar els diners sempre que es trobe defectuós o deteriorat, o quan des del mateix comerç així es publicite.

Així mateix, recomana parar atenció a l’etiquetatge dels articles, en el qual haurà d’aparéixer el preu anterior i el rebaixat, així com el percentatge de descompte, perquè el consumidor puga comparar preus i siga conscient de la diferència econòmica si decideix adquirir el producte.

A més, les dates d’inici i fi del període de rebaixes hauran d’estar visiblement col·locades en l’establiment, que també haurà de senyalitzar i separar amb claredat els productes que estan rebaixats en el seu comerç dels de nova temporada.

Condicions de les compres per Internet

Respecte a les formes de pagament, el consumidor podrà abonar l’import de les seues compres de la mateixa manera que l’establiment establisca la resta de l’any, excepte si s’informa de manera específica, en lloc visible i clarament en cas contrari.

A més, el comprador “no ha d’oblidar exigir i guardar el tiquet de compra per si sorgeix algun problema, i fins i tot podrà ser-li molt útil conservar la publicitat, ja que té valor contractual”. En cas d’observar qualsevol irregularitat, la Unió de Consumidors recorda als consumidors que han de sol·licitar el corresponent full de reclamacions.

Pel que fa a les compres per Internet, el termini per a poder retornar el producte adquirit és de 14 dies naturals, i assenyala que s’han de tindre en compte les possibles despeses accessòries que podria haver d’abonar el consumidor per aquesta devolució, que han de figurar reflectides en les condicions de compra del producte.

Comparteix

Icona de pantalla completa