Diari La Veu del País Valencià
El Museu de Belles Arts de València rep quasi 150.000 persones durant 2018

El Museu de Belles Arts de València ha augmentat el nombre de visitants durant l’any 2018 en un 5,7% respecte a l’any anterior. En concret, segons ha recollit la Generalitat en un comunicat aquest diumenge, durant l’any passat es van registrar 147.672 visitants i va ser en maig quan es van rebre més visites, amb 15.336 persones.

A més d’exposicions temporals, el museu ha realitzat altres activitats orientades a diferents públics amb l’objectiu de donar a conéixer els seus fons artístics a més de continuar amb el seu programa ‘Coneguem la col·lecció’ per a presentar obres d’art que estan sent restaurades.

També està oberta al públic la mostra Teníem tot al nostre favor, en què el Museu de Belles Arts de València i l’IVAM han generat un diàleg entre obres de tots dos museus i han demostrat així “la compatibilitat i relació” de les creacions dels segles XX i XXI amb els gèneres clàssics de l’art a través de la natura morta, el retrat i el paisatge. L’exposició mostra un centenar d’obres d’artistes com Joaquín Sorolla, Antonio Muñoz Degraín, Francisco i Juan Ribalta, Joan de Joanes, Salvador Abril, Pablo Picasso, Manolo Valdés, André Derain, Julio González i Eduardo Chillida, entre altres.

En col·laboració amb l’associació Música Trobada s’ha programat el cicle ‘Microconcerts’, amb música que contextualitza les col·leccions artístiques del museu i amb l’Associació d’Amics de La Nau s’ha coordinat una nova edició del cicle de pel·lícules amb l’art com a tema central.

A més de les visites guiades per la col·lecció permanent de què disposa el museu, enguany s’ha introduït un programa de visites temàtiques a la col·lecció permanent que permetrà conéixer d’una manera diferent el mateix museu i les seues col·leccions. És la primera vegada que el museu posa en pràctica aquest tipus de recorreguts monogràfics exclusivament en valencià, diferents del format de visita general a la col·lecció.

Els tallers de didàctica adreçats a les excursions concertades amb els escolars de dilluns a divendres s’han ampliat en el període nadalenc amb visites i tallers didàctics relacionats amb la temàtica de l’exposició Teníem tot al nostre favor.

Per a saber-ne més, Diari La Veu emet una sèrie per a descobrir els secrets del Museu de Belles Arts de València.

Comparteix

Icona de pantalla completa