Diari La Veu del País Valencià
La xarxa d’emancipació per a joves extutelats acabarà la legislatura amb el doble de places que en 2015

La vicepresidenta i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, ha assegurat que la xarxa d’emancipació per a joves extutelats “acabarà la legislatura amb el doble de places de les que existien en 2015”. L’augment de places ha suposat “quasi quintuplicar el pressupost fins als més de 3 milions d’euros”.

Oltra ha avançat aquest dissabte que un dels “reptes” a abordar al llarg de 2019 és la consolidació de la xarxa per a la transició a la vida independent i emancipació dels joves després del seu pas pel sistema de protecció, segons informa la Generalitat en un comunicat.

Enguany, el projecte d’emancipació passarà a ser gestionat a través del concert social, cosa que “garanteix l’estabilitat en el finançament i millora també la qualitat dels serveis prestats”. Per a la titular d’Igualtat, això “permet una relació més sana i objectiva amb les entitats, allunyada de pràctiques clientelistes com succeïa anteriorment”.

L’objectiu del projecte d’emancipació és donar suport al seu procés de transició a la vida adulta fins als 25 anys com a màxim “i sempre que existisca un compromís i capacitat d’esforç per a la seua plena inserció social i laboral i autonomia personal”.

Atenció individualitzada i participació activa

La xarxa s’emmarca en el nou model d’atenció a la infància i a l’adolescència posat en marxa enguany per la Conselleria, que Oltra ha destacat que ha suposat “un canvi estructural i conceptual, passant de tipologia de centre a tipologia de programa”.

Paral·lelament, Oltra ha indicat que la Generalitat ha procurat donar suport a aquest col·lectiu de persones joves mitjançant la seua consideració de col·lectiu preferent o prioritari en contextos com en la sol·licitud d’ajudes d’ocupació o de la renda d’inclusió.

La xarxa d’emancipació, que s’implementarà definitivament a principis d’enguany, s’estructura entorn de dos eixos: programes d’atenció individualitzada i adaptada a la situació personal i programes de participació activa. Oltra ha avançat que s’estructurarà de forma “permeable i flexible” a diferents recursos i itineraris que s’adapten a cada persona jove atesa, amb dos tipus de recursos: les llars d’emancipació i les unitats externes d’emancipació.

Comparteix

Icona de pantalla completa