Diari La Veu del País Valencià
El CIS pronostica que la incidència de Vox al País Valencià en unes eleccions generals no seria significativa

El Centre d’Investigacions Sociològiques (CIS) ha publicat aquest divendres l’enquesta del mes de desembre. Així, si demà tingueren lloc unes eleccions generals, el CIS pronostica que el PSOE assoliria una victòria electoral feble atés que només obtindria un 28,9% dels vots (menys dels que va obtindre en el baròmetre del mes de novembre, quan va aconseguir el 31,2%). En segona posició es mantindria el PP amb un 19,1% i seguint-lo estaria Ciutadans amb el 17,9% (tres dècimes menys que en l’últim baròmetre, on va obtenir el 18,2%). Podem seria el gran perjudicat amb un 14,9%, una xifra que significa tres punts menys respecte al mes de novembre.

Pel que fa a Vox, l’enquesta del CIS estima que augmenta encara que de manera lleu. La seua incidència varia molt entre les diferents autonomies de l’estat espanyol. De fet, el País Valencià seria la quinta en la que més vots obtindria amb un 3,9%. Per davant d’ella es trobarien altres autonomies com ara Castella-la Manxa amb un 7,5%, Cantabria i La Rioja amb un 5%, Andalusia amb un 4,6% i Madrid amb un 4%. Amb aquestes xifres es corrobora que la presència de Vox a Andalusia es mantindria, i més després de les passades eleccions, en què va obtindre un total de 400.000 vots que van significar dotze escons per a la formació.

Les altres dues autonomies que es troben per davall de la valenciana serien Astúries, amb un 2,7%, i Navarra, amb un 4,7%. A la resta del territori espanyol, el partit encapçalat per Santiago Abascal no obtindria vots, segons les dades que aporta el baròmetre del CIS.

Comparteix

Icona de pantalla completa