PP i Ciudadanos demanen a Vox que deixe la violència de gènere fora del debat polític

Casado afirma que cal que "tots els partits i la societat espanyola caminen cap a l'erradicació definitiva d'aquesta xacra social" i Roldán remarca que aquesta lluita "no és una opció per a negociar"
3 gener 2019 01:00h
Imatge d\'arxiu de la manifestació del 8 de març de 2018.

El líder del PP, Pablo Casado, ha demanat aquest dijous deixar la lluita contra la violència de gènere fora del debat polític, en un acte a Melilla on ha agraït la tasca de tots els cossos de l'Estat que lluiten contra aquesta "xacra" social. "Hem d'anar tots els partits i tota la societat espanyola caminant cap a la seua erradicació definitiva", ha afirmat abans de fer un minut de silenci per la primera víctima de la violència masclista de 2019, assassinada a Laredo. Segons Casado, "no s'ha de polititzar" la violència de gènere i al PP "ningú li pot donar lliçons" en la matèria perquè és el partit que va promoure "el pla contra la violència de gènere més ambiciós de la història d'Espanya" amb el suport de gairebé tots els grups parlamentaris.

D'altra banda, la diputada i senadora de Ciudadanos Lorena Roldán ha reafirmat aquest dijous el compromís de la seua formació en la lluita contra la violència masclista i ha replicat així a la posició de Vox per a no facilitar la investidura a Andalusia si, entre d'altres, no es retira de l'acord entre PP i Cs la dotació per a mesures d'impuls de la llei andalusa contra la violència de gènere –Vox hi veu "ideologia de gènere"–. "És una obligació dels poders públics lluitar contra la violència masclista i posar tots els recursos a l'abast, no és una opció amb la qual es puga negociar", ha assegurat Roldán en roda de premsa des de la seu del partit a Barcelona. La diputada taronja ha recordat que l'acord a Andalusia és un "pacte a dos", sense Vox, i ha apel·lat a la "responsabilitat" de la resta de formacions per a evitar que es "bloquegen" les mesures acordades.

next