Diari La Veu del País Valencià
Moncloa exhumarà les restes de Franco tot i la negativa del prior del Valle de los Caídos

La Moncloa ha assegurat aquest dijous que farà efectiva l’exhumació de les restes del dictador Francisco Franco malgrat l’actitud del prior del Valle de los Caídos, que segons una informació que publica El País nega a l’executiu espanyol l’accés al recinte. Segons la Moncloa, “l’actitud obstruccionista del prior Santiago Cantera no impedirà que el procés seguisca el seu curs”.

“Entre les gestions previstes pel govern figura el trasllat de tots els requeriments legals a les instàncies superiors del prior”, assegura l’executiu espanyol, que recorda que l’actitud del prior del Valle “farà que l’opinió pública puga pensar que l’Església espanyola avala en el seu conjunt la negativa”.

Segons El País, el prior s’ha basat en la manca de consens de la família Franco i en el fet que la qüestió està pendent de plets judicials. L’executiu de Sánchez ha reaccionat aquest matí amb un missatge en què assegura que aquesta negativa “ja era coneguda pel govern, que esperava aquesta actitud per part del prior”. Així mateix, ha recordat que el religiós, abans d’ingressar a l’Ordre Benedictina, va ser candidat a les eleccions de 1993 i 1994 per Falange Española Independiente.

“El govern, malgrat els inconvenients que puga provocar el rebuig del prior, manté la seua decisió de seguir endavant amb el procés d’exhumació respectant cadascuna de les garanties a què té dret la família Franco per llei”, ha manifestat la Moncloa.

Comparteix

Icona de pantalla completa