Diari La Veu del País Valencià
Vox amenaça de trencar el pacte de dretes a Andalusia si s’impulsa la llei contra la violència masclista

Vox ha anunciat aquest dimecres que no donarà suport a l’acord d’investidura de Juanma Moreno a Andalusia si el PP i Ciudadanos no eliminen del seu acord de govern mesures destinades a impulsar la llei andalusa contra la violència masclista. La formació d’ultradreta ha assenyalat a través de Twitter que no acceptarà els pactes subscrits entre les formacions conservadores que “segueixen amb la seua missió de teixir els manaments de la dictadura de gènere”.

El compte oficial de la formació de Santiago Abascal també recorda que tant els populars com la formació taronja “s’han compromés a implementar amb dotació pressupostària suficient les mesures dictades per la ideologia de gènere i les associacions feministes podemistes radicals”, però “Vox no els donarà el seu suport si no eliminen, entre d’altres, aquest punt de l’acord”.

La formació de Santiago Abascal vol revisar tots els punts del pacte d’investidura i ja ha detectat, com a element de discòrdia, el punt on tots dos partits es comprometen a impulsar un gran acord contra la violència masclista i a desplegar les mesures previstes a la llei a Andalusia.

Segons Vox, és una llei que només busca perpetuar “la dictadura de gènere” perquè incorpora, segons aquesta formació, un programa de “reeducació social” per a reduir el risc d’agressions. No serà l’única modificació, ja que la formació d’Abascal ja ha avançat que també demanarà que s’eliminen de l’acord les referències al traspàs de competències a Andalusia així com la continuïtat dels mitjans públics andalusos.

Comparteix

Icona de pantalla completa