Diari La Veu del País Valencià
La central de Cofrents va notificar tres successos al Consell de Seguretat Nuclear en 2018

Les instal·lacions nuclears de l’estat espanyol van comunicar al Consell de Seguretat Nuclear (CSN) al llarg de 2018 un total de 31 successos, tres d’ells per part de la central de Cofrents (la Vall de Cofrents), i tots qualificats amb nivell 0 en l’Escala Internacional de Successos Nuclears i Radiològics (INES, per les seues sigles en anglés). La xifra és un 22,5% menor que els 40 successos notificats durant 2017, un any en què 39 d’ells van ser classificats com a nivell 0 i un, a Cofrents, es va classificar com a nivell 1 en l’escala INES, la qual cosa suposa una ‘anomalia’ de funcionament.

En concret, van ser les centrals nuclears d’Ascó II i Vandellós II, totes dues a Tarragona, les que més incidències van comunicar al regulador, amb sis successos cadascuna. A aquesta li va seguir la central cacerenca d’Almaraz la unitat II de la qual va notificar cinc successos i la unitat I altres tres. A més, la central nuclear de Cofrents va notificar tres successos i la central d’Ascó I va informar d’altres dos. La central nuclear que menys successos va notificar al regulador va ser la planta de Trillo, a Guadalajara, amb només un.

Més enllà de les centrals nuclears de generació elèctrica, la fàbrica de combustible d’urani de Juzbado, a Salamanca, va notificar cinc successos al CSN. Al llarg de l’any tots els successos que es van notificar van ser qualificats pel regulador amb nivell 0 en l’escala INES, la qual cosa suposa que tots ells van estar per davall de l’escala i que no van tindre significació per a la seguretat ni van generar impacte als treballadors, al públic i al medi ambient.

Comparteix

Icona de pantalla completa