Diari La Veu del País Valencià
Metrovalencia va desplaçar més de 10.000 viatgers durant la nit de Cap d’Any

Metrovalencia va desplaçar més de 10.000 viatgers en les seues línies de metro i tramvia en la passada nit de Cap d’Any durant el servei especial que, per primera vegada, es va planificar per a tota la nit de l’últim dia de l’any. Aquesta iniciativa ha sigut impulsada per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Transport que dirigeix María José Salvador amb la finalitat de garantir un servei de transport públic per a València i les poblacions de l’àrea metropolitana que compten amb estacions o parada de metro i tramvia, segons ha informat la Generalitat en un comunicat.

Aquest dispositiu especial se suma als nous serveis nocturns que ha començat a oferir Metrovalencia des del passat 14 de desembre les nits del divendres i del dissabte, i les vespres de festius. Les estacions més utilitzades van ser Xàtiva, Colón i Plaça Espanya en el metro, i Eugenia Viñes i Marítim Serrería en el tramvia. Xàtiva va acumulat, entre les 23 i les 7 hores, un total de 3.944 viatgers. Per la seua banda, Colón va congregar 2.044 usuaris i Plaça Espanya, 1.896 passatgers.

Pel que fa a les franges horàries en què els clients es van desplaçar, destaca la compresa entre la mitjanit i les 2 hores del matí. Després, entre les 2 i les 5 hores, es va experimentar un descens pronunciat que va tindre a continuació, entre les 5 i les 7 hores, un repunt a l’alça fins a enllaçar amb el servei ordinari de l’1 de gener. El servei de nit de Cap d’Any ha sigut similar al que s’ofereix les nits del divendres i del dissabte, encara que amb la singularitat de ser ininterromput durant tota la nit.

Així mateix, el servei nocturn de Metrovalencia continuarà el divendres, el dissabte i les vespres de festius de 2019. En eixe sentit, l’objectiu d’FGV és millorar les freqüències de pas del dispositiu d’aquestes nits, una vegada completades les noves incorporacions de personal previstes per a les pròximes setmanes.

Comparteix

Icona de pantalla completa