Diari La Veu del País Valencià
Moncloa assegura que el vol de Sánchez al FIB de Benicàssim sols va costar 283 euros

El govern espanyol ha xifrat en 282,92 euros el cost del viatge del president del govern espanyol, Pedro Sánchez, en l’avió oficial Falcon a Castelló, on es va reunir amb el president de la Generalitat, Ximo Puig, i l’alcaldessa de la ciutat, i després va assistir al Festival Internacional de Benicàssim (FIB) el passat mes de juliol.

Aquesta informació l’ha donada la Secretaria General de la Presidència del Govern Espanyol en una resposta per escrit a una sol·licitud d’informació cursada a través del Portal de Transparència per un assessor del PPCV a l’Ajuntament de València, concretament de Luis Salom.

En la comunicació oficial, a la qual ha tingut accés EFE, la Secretaria General de la Presidència del Govern Espanyol xifra “la despesa total computada pel Departament de Protocol” en 282,92 euros, si bé matisa que no pot facilitar informació sobre la comitiva, ja que “afectaria sens dubte els plans de protecció”.

També reitera que l’objecte del viatge de Sánchez va ser la visita a l’alcaldessa de Castelló i al cap del Consell. El PPCV ha qualificat aquesta informació sobre la despesa del viatge de “broma de mal gust” i ha anunciat que tornarà a reclamar l’actuació del Consell de Transparència i que presentarà una queixa al Defensor del Poble.

Salom ha sostingut en declaracions remeses a EFE que es tracta d'”una nova mostra del tarannà antidemocràtic del govern socialista del nou-ric doctor Sánchez”.

“Va censurar el Parlament declarant aquest viatge secret oficial i menteix a la ciutadania quan respon obligat pel Consell de Transparència en un document públic, com és la resposta signada el dia 28 de desembre. Sembla una innocentada valorar en 282,92 euros el viatge privat en el Falcon a Castelló”, ha subratllat.

També s’ha pronunciat sobre aquest tema el diputat de Ciutadans Toni Cantó, qui ha criticat en Twitter el document de Presidència. “Al final resultarà que anar amb el Falcon, els seus 1.500 quilos de combustible per hora i el personal complet eixirà més barat que agafar-se un AVE. Quan inaugura el govern espanyol la nova línia Madrid-Benicàssim en Falcon per a tots?”, ha dit.

El passat 26 de juliol, Sánchez va justificar haver emprat per al viatge un Falcon de la Força Aèria per raons de seguretat i d’acord amb la recomanació que realitza el Departament de Seguretat de Moncloa des de 2015.

Comparteix

Icona de pantalla completa