Diari La Veu del País Valencià
Cañizares demana celebrar els grans valors que va proclamar l’Església per a fer possible una Transició pacífica

El cardenal arquebisbe de València, Antonio Cañizares, continua fent política amb les seues homilies i missives adreçades a les diòcesis de València. Si fa unes setmanes qualificava Vox, després d’haver aconseguit representació al parlament andalús, com a partit de dretes i descartava que fóra titllat d’extrema dreta, ara, aprofitant el Nadal ha apel·lat a viure el Nadal amb les “actituds” que van fer possible la “Transició pacífica”, uns “valors que va proclamar l’Església”, ha destacat l’arquebisbe.

Cañizares, això no obstant, ha convocat tota la diòcesi aquest Nadal i de forma especial el dia de Cap d’Any, amb motiu de la Jornada Mundial d’Oració per la Pau, “a resar intensament per la pau a Síria i pels nostres germans que allí tantíssim estan patint, perquè el Senyor que ve siga la seua pau, el seu consol i la seua esperança”.

D’aquesta manera, el Cardenal presidirà aquest dimarts, 1 de gener, la celebració d’una eucaristia per la pau, a les 12.00 hores, a la Catedral de València i les col·lectes d’aquest dia es destinaran a col·laborar en les necessitats d’Alepo, segons ha informat l’Arquebisbat en un comunicat. Igualment, a totes les parròquies, temples i oratoris, les col·lectes del dia 6 de gener es destinaran també a Alepo (Síria) coincidint amb la festa de l’Epifania dels Reis d’Orient, “una de les festes litúrgiques catòliques més antigues en la qual precisament tindrem presents els sofriments d’aquestos països orientals”, segons fonts diocesanes. El recapte serà enviat a través de Càritas o des de l’Arquebisbat.

El titular de l’Arxidiòcesi ha destacat en la carta que Déu “és diferent i així ho reconeixem en el Nadal, la qual cosa significa que nosaltres hauríem de ser diferents, assumir l’estil de Déu, i se’ns dóna la possibilitat de viure amb eixe estil, que no és un altre que el de l’amor” per a, d’aquesta forma, “arribar a ser homes de la veritat, del dret, de la bondat, del perdó, de la misericòrdia, de l’amor” i aquest “és el vertader missatge del Nadal, gojós i esperançador que el món sempre necessita”.

En aquestos moments, “a Espanya necessitem celebrar aquest Nadal que porta el perdó i la pau amb aquelles actituds que van fer possible la Transició pacífica: perdó, reconciliació, pau, convivència, unitat, que van ser els grans valors que l’Església va proclamar i que la majoria dels espanyols, en general, van viure intensament”.

Comparteix

Icona de pantalla completa