Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament d’Alacant fomenta el valencià amb una carta als Reis d’Orient plena d’errades ortogràfiques

L’Ajuntament d’Alacant ha engegat una iniciativa perquè els més menuts de la ciutat escriguen la carta als Reis d’Orient en valencià. El consistori ha preparat un concurs perquè xiquets d’entre 4 i 9 anys escriguen la seua carta en aquesta llengua i el guanyador rebrà un premi.

Tot i que l’objectiu de la iniciativa és fomentar-ne l’ús, el cartell informatiu amb què l’Ajuntament està promocionant el concurs està ple de faltes d’ortografia, castellanismes i males traduccions.

La primera errada es troba a la capçalera, on es llig ‘Carta als Reis Mags’, quan en valencià la forma correcta és Reis d’Orient. Un poc més cap a baix, en l’apartat ‘Llocs de recollida’ es pot llegir “Plaça de l’Ayuntament”, en lloc de ‘Plaça de l’Ajuntament’.

El cartell promocional, ple d’errades. / AJUNTAMENT D’ALACANT

Al final del cartell s’explica on trobar les bases del concurs amb una frase on es canvien les ‘i’ per “y”, falta un accent a la paraula ‘més’ i es deixa la paraula ‘recogida’ en lloc de la corresponent en valencià, que seria ‘recollida’: “BASES DEL SORTEIG y mes informació en www.alicante.es y en els llocs de recogida”.

Les reaccions no s’han fet esperar i el regidor de Compromís al consistori Natxo Bellido s’ha fet ressò a les xarxes socials de l’errada. “Està bé que es recupere promocionar entre xiquetes i xiquets fer la Carta a Ses Majestats els Reis d’Orient en valencià. Molt bé. Però s’han de cuidar més estes coses…. Cal més rigor institucional”, ha lamentat al seu Facebook.

Comparteix

Icona de pantalla completa