Marzà insta a reeditar el Botànic per a frenar l'extrema dreta

El conseller d'Educació advoca per un nou govern de coalició "amb els equilibris que siga"
/ València
29 desembre 2018 01:00h

El conseller d'Educació i militant de Compromís, Vicent Marzà, ha considerat que el govern del Botànic –que conformen el PSPV i la coalició i al qual dóna suport Podemos– "ha de continuar amb els equilibris que siga" perquè les seues polítiques "són les millors per a cohesionar la societat i evitar el creixement de la dreta més extrema". 

Així ho ha asseverat Marzà en ser preguntat per les pròximes eleccions autonòmiques i si, de cara a eixos comicis, els socis del Pacte del Botànic haurien d'estar més units i no discutir entre ells. Marzà s'ha mostrat convençut que "no hi ha perill de fagocitació" entre les diferents formacions, que "han demostrat en aquestos més de tres anys una voluntat que està per damunt dels partits". 

"El Botànic ha de continuar amb els equilibris que siga, no passa res, perquè són les millors polítiques per a cohesionar la societat i evitar el creixement de la dreta més extrema construint una societat més unida i diversa", ha declarat el conseller, que ha postil·lat: "No tinc cap dubte, ni m'ho plantege; per damunt de tot està el Botànic i per damunt del Botànic estan les persones que viuen i que volen el País Valencià".

Marzà ha assenyalat que Compromís, socialistes i Podem tenen diferents visions en alguns temes, cosa que és "bona", però ha afegit que "no té cap sentit" airejar disputes. "Mai se m'ha sentit parlar o discutir polítiques públiques d'un company, no té cap sentit. Hi ha suficients valors en positiu del govern i de les persones i els partits que el conformem per a explicar les diferències sense entrar a discutir o tirar per terra el que fa el contrari", ha raonat Marzà, que ha insistit: "Cal fer-ho tot perquè la gent visca millor més enllà dels partits".

"L'únic camí, treballar junts"

En la mateixa línia, ha advocat per "valorar la capacitat transformadora de les polítiques públiques que està portant a terme el Consell i l'únic camí és treballar junts". 

Al seu judici, l'actual Consell "ha trencat dos grans mites a favor seu: el fet que la dreta gestiona millor l'economia, quan el que fa és malgastar i fer fallida, i el fet que l'esquerra no s'entén i només discuteix". 

"Deien que no duraríem i estem aprovant el quart pressupost amb major normalitat que governs d'un sol color i amb una relació personal, formal i política que ningú pensava. Estem demostrant que és possible governar amb diversitat, que és la realitat de la vida", ha conclòs.

next