Diari La Veu del País Valencià
L’Ajuntament de València obliga un firer d’Expojove a retirar de la venda símbols feixistes

Una parada d’Expojove ofereix la possibilitat de comprar vehicles de joguet, com ara una motocicleta de la Guàrdia Civil o de la Policia Nacional. El venedor mostra els productes damunt d’una bandera on es pot llegir: “Esto es España. Ámala o Vete”. Aquest no és l’únic símbol feixista que s’exhibeix sinó que els usuaris poden adquirir banderes franquistes per a cosir-se en la roba.

El venedor es troba a la zona de la fira d’atraccions, al Pavelló 6 del Fòrum Nord de Fira València. Els visitants podien adquirir fins a aquesta vesprada de divendres productes amb simbologia feixista.

La parada d’un firer a Expojove on posa a la venda elements feixistes. / MR

Pocs minuts després de la denúncia a les xarxes socials de la presència d’aquestos productes posats a la venda, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha qualificat el fet d””intolerable” i ha sol·licitat que es retiraren de la parada. No obstant això, ha assenyalat ràpidament a través de Twitter que la parada es trobava en la zona que “explota directament Fira València”. Fuset ha anunciat que es contactaria amb els dirigents de la institució firal per a “exigir immediatament la retirada de la simbologia feixista”. A més, poc després, des de l’organització d’Expojove han afirmat que s’havia solucionat el problema, ja que s’han retirat els “objectes” feixistes de la venda.

Comparteix

Icona de pantalla completa