L'Ajuntament de València obliga un firer d'Expojove a retirar de la venda símbols feixistes

Una parada oferia comprar banderes i simbologia franquistes
/ València
28 desembre 2018 01:00h
El regidors de Cultura Festiva ha demanat la retirada "immediata" de la simbologia feixista d\'Expojove.

Una parada d'Expojove ofereix la possibilitat de comprar vehicles de joguet, com ara una motocicleta de la Guàrdia Civil o de la Policia Nacional. El venedor mostra els productes damunt d'una bandera on es pot llegir: "Esto es España. Ámala o Vete". Aquest no és l'únic símbol feixista que s'exhibeix sinó que els usuaris poden adquirir banderes franquistes per a cosir-se en la roba.

El venedor es troba a la zona de la fira d'atraccions, al Pavelló 6 del Fòrum Nord de Fira València. Els visitants podien adquirir fins a aquesta vesprada de divendres productes amb simbologia feixista.

La parada d'un firer a Expojove on posa a la venda elements feixistes. / MR

Pocs minuts després de la denúncia a les xarxes socials de la presència d'aquestos productes posats a la venda, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha qualificat el fet d""intolerable" i ha sol·licitat que es retiraren de la parada. No obstant això, ha assenyalat ràpidament a través de Twitter que la parada es trobava en la zona que "explota directament Fira València". Fuset ha anunciat que es contactaria amb els dirigents de la institució firal per a "exigir immediatament la retirada de la simbologia feixista". A més, poc després, des de l'organització d'Expojove han afirmat que s'havia solucionat el problema, ja que s'han retirat els "objectes" feixistes de la venda.

next