Diari La Veu del País Valencià
La Generalitat rep 75 peticions per a la realització de cotillons la nit de Cap d’Any

La Generalitat, a través de la direcció general per a l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, ha rebut fins a aquest divendres un total de 75 peticions per a la realització de cotillons, festes i celebracions de la nit de Cap d’Any, segons les dades donades a conéixer pel director general José María Ángel. Aquesta direcció general té competències en l’ordenació, regulació, tramitació i autorització d’espectacles extraordinaris en establiments públics, així com de rebre les declaracions responsables dels locals que celebraran aquest tipus de festa. La xifra d’enguany és lleugerament inferior a la de l’any passat: deu menys.

Des de la Generalitat matisen que la Llei d’Espectacles diferencia entre les sol·licituds que tramita la Generalitat i les que són de competència municipal, com poden ser aquelles que se celebren a l’aire lliure en places i solars de desenes de municipis valencians.

De les 75 peticions sol·licitades per a enguany, nou han requerit autorització administrativa, ja que impliquen un increment del risc sobre les condicions inicials del local en aspectes com l’aforament, instal·lacions d’escenaris, coberts o modificació de les condicions tècniques. Les 66 restants són objecte només de declaració responsable, ja que es realitzen al mateix recinte on s’efectua l’activitat ordinària del local sense que això supose un increment del risc afegit.

Pel que fa a la distribució per demarcacions, és la següent: a la d’Alacant s’han tramitat 21 sol·licituds (una sol·licitud d’autorització i 20 declaracions responsables); a la de Castelló la xifra ascendeix a 28 sol·licituds (cinc sol·licituds d’autorització i 23 declaracions responsables), i a la de València, un total de 26 sol·licituds (tres sol·licituds d’autorització i 23 declaracions responsables).

Respecte a la tipologia d’establiments que organitzen les festes, són en la seua majoria restaurants (46); café-bar (10); sales polivalents (11), i pubs (3). També hi ha un poliesportiu i un ‘café cantant’.

Coordinació entre administracions i un dispositiu especial de la Policia de la Generalitat

José María Ángel ha indicat que fa un mes, des de la direcció general per a l’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, es va enviar una circular als ajuntaments per a informar-los de les condicions i requisits que han de complir-se en els seus municipis a l’hora d’organitzar celebracions extraordinàries de Nadal, Cap d’Any o Reis.

D’altra banda, l’agència també posa en marxa un dispositiu especial de la Policia de la Generalitat per a comprovar el compliment de les condicions dels locals autoritzats; els que han sigut objecte de denegació; inspeccionar festes no autoritzades o sense llicència; verificar aforaments i horaris, i posar especial atenció en la venda d’alcohol a menors.

També es posen en coneixement de la Delegació del Govern espanyol les actuacions que se seguiran “per a la coordinació amb les forces i cossos de seguretat de l’Estat”, conclou José María Ángel.

Comparteix

Icona de pantalla completa