Diari La Veu del País Valencià
Oltra, sobre el veto al nou sostre de despesa: És una traïció als valencians el bloqueig de les dretes al Senat

La vicepresidenta de la Generalitat, Mónica Oltra, ha lamentat aquest divendres en la roda de premsa posterior al ple del Consell que el Senat haja tombat el sostre de despesa que significava 236,4 milions d’euros addicionals de despesa per a la Generalitat. “És una traïció als valencians el bloqueig que les dretes han fet en el Senat i que, a més, Europa ha autoritzat”, ha sentenciat.

La número dos del Consell ha criticat l’actuació tant del PP com de Ciudadanos, atés que, al seu parer, s’han aprofitat de les normes que regulen la cambra alta: “Com que el Senat funciona a través d’un sistema majoritari i no d’un proporcional, eixa majoria dels populars està trucada i no correspon al que la gent vol”.

La també consellera d’Igualtat ha volgut aclarir que aquesta situació “no afectarà el pressupost de la Generalitat” perquè no estava previst en els comptes del proper exercici. Oltra considera que “és una decisió injusta” i que, a més, impedirà impulsar més les polítiques socials per a la societat valenciana, com ara l’educació i la sanitat.

El veto del PP a l’objectiu de dèficit obliga ara l’executiu de Sánchez a configurar el pressupost de 2019 amb els límits que anteriorment haviat fixat el ja expresident Mariano Rajoy.

Comparteix

Icona de pantalla completa