Diari La Veu del País Valencià
La cavalcada de Reis de València incorpora una nova carrossa llit per a enviar a dormir els més menuts

L’Ajuntament de València, a través de la Regidoria de Cultura Festiva, ha incorporat una nova carrossa al patrimoni cultural festiu de la ciutat. Es tracta d’una construcció de fusta que simula un llit infantil amb balustrada, que incorpora un llit elàstic. S’estrenarà en la pròxima Cavalcada de Reis, com ja va passar en les dos edicions anteriors amb l’Estrela d’Orient i la Bústia Reial. Al projecte han col·laborat Marina Puche en el disseny i la pintura; Manolo García, fill, en la fusteria; Silu, als encunyaments, i Carrosses Roda-Guaita, pel que fa a la plataforma, les llums, la direcció i la decoració i la pintura.

La construcció tindrà unes dimensions de 4,5 x 2,13 x 4,2 metres. Tots els decorats estaran encunyats en fusta i pintats a mà i el llit elàstic permetrà la realització de piruetes durant tot el recorregut. El pressupost ha sigut de 14.995 euros més IVA. El regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha destacat que la carrossa suposarà “un nou atractiu a la Cavalcada de Reis, que s’incorpora per a recordar als xiquets i xiquetes la importància d’anar a dormir prompte i facilitar així el treball als Reis d’Orient en una nit molt llarga per a ells”.

Així mateix, Fuset ha recordat la intenció de l’equip de govern els darrers anys de fer un espectacle de qualitat cada 5 de gener, sobretot per als xiquetsque cada any s’il·lusionen amb l’arribada dels Reis d’Orient. En aquest sentit, ha recordat que fa dos anys ja es va incorporar la carrossa de l’Estrela d’Orient i l’any passat s’hi va afegir la de la Bústia Reial amb la missatgera Caterina. “Totes aquestes novetats incrementen la qualitat de la Cavalcada de Reis, dignificant-la i modernitzant-la, que en aquest mandat ha vist créixer l’animació perquè els més menuts i menudes puguen disfrutar al màxim de la nit més màgica de l’any”, ha conclós.

Comparteix

Icona de pantalla completa