Diari La Veu del País Valencià
Metrovalencia adapta les màquines de validació de les principals estacions subterrànies a cadira de rodes

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) ha millorat l’accessibilitat de les màquines de validació de les principals estacions subterrànies de la xarxa de Metrovalencia en incorporar un nou punt de lectura més accessible per a persones que es desplacen en cadira de rodes. Amb aquesta modificació es facilita el pas de les persones amb discapacitat física o orgànica severa que utilitzen cadires de rodes en els seus desplaçaments habituals i que poden tindre problemes de mobilitat en les extremitats superiors.

Les màquines compten amb un punt de validació frontal a una altura adequada, que facilita l’accés d’aquestes persones i que permet que l’empresa pública avance en l’aplicació del seu Pla d’Accessibilitat Universal, detalla la Generalitat en un comunicat. En concret, Ferrocarrils ha duplicat aquestos dispositius de lectura de les targetes, que s’han situat en posició vertical i a una altura de 80 centímetres, la qual cosa facilita la validació.

Estan situats en els passos per a persones amb mobilitat reduïda en tots dos sentits en les estacions de Machado, Benimaclet, Facultats, Albereda, Colón, Xàtiva, Àngel Guimerà (en els accessos de les Línies 3,5 i 9) i Avinguda del Cid. Es tracta d’una solució consensuada amb els col·lectius que representen aquestes persones i que s’integren en el Comité Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat de la Comunitat Valenciana (CERMI CV).

Aquest tipus d’accions estan recollides en el Pla d’Accessibilitat Universal, impulsat per la Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori perquè “el transport públic siga accessible per a tots i durant tot el procés del viatge, des del moment en què es comença a desplaçar-se fins que s’abandona l’estació”. El director gerent, Juan Andrés Sánchez Jordán, ha reiterat així que Ferrocarrils treballa per a garantir les condicions de mobilitat de totes les persones sota les premisses d’autonomia, igualtat, seguretat i comoditat per al client mitjançant una sèrie d’accions adreçades tant a eliminar barreres físiques com de comunicació i informació en col·laboració amb tots els col·lectius.

El pla compta amb la col·laboració de les associacions integrades en CERMI CV, que formen part d’una comissió de seguiment i que, juntament amb FGV, col·laboren a proposar i valorar iniciatives encaminades a millorar l’accessibilitat dels serveis de transport a València i Alacant.

Comparteix

Icona de pantalla completa