Diari La Veu del País Valencià
La jutgessa arxiva una de les causes de la Fórmula 1 en què estava imputat Camps

El Jutjat d’Instrucció número 2 de València ha dictat el sobreseïment provisional i arxivament de la causa referida a l’organització dels grans premis de Fórmula 1 a València entre 2008 i 2012, en la qual només quedava com a investigat l’expresident de la Generalitat Francisco Camps.

Així ho han indicat a EFE fonts del cas, que han destacat que la Fiscalia no s’ha oposat a l’arxivament d’aquesta causa, que es va iniciar fa quatre anys i el termini màxim d’instrucció de la qual ja estava vençut.

L’anomenat cas Valmor està dividit en quatre peces i Camps figurava com a investigat en dos d’elles: en la primera, referida a l’organització dels grans premis i que acaba d’arxivar el Jutjat d’Instrucció núm. 2 de València, i en l’última, sobre el disseny i la construcció amb sobrecostos del circuit, que investiga el Jutjat d’Instrucció núm. 17 de València.

En la primera peça, Camps quedava des de passat mes de juny com a únic investigat en la causa, després que s’acordara l’arxivament de les actuacions respecte dels altres imputats: l’exconsellera Dolores Johnson, l’empresari Jorge Martínez ‘Aspar’, l’assessora de l’expresident Belén Reyero i l’exdirector de la societat Projectes Temàtics Nicolás Figueres.

Una vegada decretat l’arxivament d’aquesta peça del cas Valmor, Camps segueix investigat en la quarta peça, en la qual hi ha 28 imputats i s’investiguen les adjudicacions en 2007 i 2008 per l’entitat pública de la Generalitat GTP per al disseny i construcció del circuit, perquè se sospita que les adjudicatàries sabien per endavant que ho anaven a ser i que van poder subornar membres del PPCV per a aconseguir-ho i aplicar sobrecostos.

Així, a l’expresident de la Generalitat li queden altres dues causes judicials en les quals figura com a investigat: una peça del cas Gürtel i una causa sobre irregularitats en els contractes de la fundació que va organitzar la visita del papa a València en 2006.

La peça del cas Gürtel en què Camps està imputat des d’aquest mes es va obrir el passat mes de setembre en l’Audiència Nacional sobre suposades irregularitats en contractacions de la Generalitat amb societats vinculades a la trama Gürtel entre 2004 i 2009.

L’altra causa la va obrir en juliol de 2016 el Jutjat d’Instrucció núm. 5 de València i tracta sobre possibles irregularitats en els contractes de la Fundació V Trobada Mundial de les Família, que va organitzar la visita del Papa Benet XVI a València en 2006. En aquesta, l’expresident Camps està citat a declarar el pròxim 7 de febrer. A més, també estan imputats l’expresident de les Corts Juan Cotino, que declararà el 6 de febrer, i l’exvicepresident de la Generalitat Víctor Campos, citat el mateix dia que Camps.

Comparteix

Icona de pantalla completa