Diari La Veu del País Valencià
Els circs amb animals no podran actuar al País Valencià a partir del mes de febrer

Els espectacles de circ amb animals i les atraccions firals amb animals lligats del tipus carrusel estaran prohibits al País Valencià a partir del mes de febrer, quan entrarà en vigor una modificació de la llei sobre protecció d’animals de companyia.

Aquesta modificació, que avança aquest dijous el diari El Mundo, ha sigut possible gràcies a una esmena presentada pel PSPV i Compromís a la llei d’acompanyament als Pressupostos de la Generalitat per a 2019 i que va ser aprovada per les Corts durant el debat en comissió de les esmenes.

Encara que la llei d’acompanyament estarà vigent des de gener, l’esmena aprovada estableix que aquesta prohibició de circs amb animals entrarà en vigor el 31 de gener de 2019 perquè, segons han explicat a EFE fonts de la Conselleria d’Agricultura, es vol donar un “temps prudencial per a reubicar èticament els animals”.

Les mateixes fonts han precisat que l’esmena ha sigut consensuada amb el sector i que va comptar amb el suport de Podem i dels diputats no adscrits, mentre que Ciutadans i el PPCV hi van votar en contra.

Comparteix

Icona de pantalla completa