Diari La Veu del País Valencià
La reducció de la velocitat màxima a 90 quilòmetres per hora en les carreteres secundàries entra en vigor

La reducció de la velocitat de 100 a 90 quilòmetres per hora en les carreteres convencionals entra en vigor aquest dimarts. La modificació del Reglament General de Circulació, que preveu aquesta mesura, va ser aprovada en el Consell de Ministres del 28 de desembre i publicada en el Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) l’endemà, encara que entra en vigor al mes de la seua publicació per a donar temps als titulars de les vies afectades a realitzar canvis en la senyalització.

Aquesta modificació preveu canvis en l’article 48 del Reglament General de Circulació, referit als límits de velocitat en les carreteres convencionals, amb la fi principal de reduir la sinistralitat viària i complir l’objectiu establit en l’estratègia de Seguretat Viària 2011-2020 de baixar de 37 la taxa de morts en accident de trànsit per milió d’habitants. En 2017 la taxa va ser de 39.

Aquest canvi suposa la desaparició dels diferents límits de velocitat genèrics establits, 90 i 100 km/h per a turismes i motocicletes, en funció de si la via disposava o no de metre i mig de voral practicable, reduint-ho a una limitació general de 90 km/h. El canvi afecta uns 10.000 quilòmetres de carreteres arreu l’Estat. En reduir la velocitat dels turismes, també caldrà modificar la dels autobusos, camions i furgonetes, que es limitarà a 80 km/h (fins ara és de 90 km/h).

Comparteix

Icona de pantalla completa