Diari La Veu del País Valencià
Habitatge ha adjudicat 1.326 VPO i vivendes socials des de 2015

La Conselleria d’Habitatge, Obres Públiques i Vertebració del Territori, a través de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (EVha), ha adjudicat 1.326 habitatges socials i vivendes de protecció oficial (VPO) propietat de la Generalitat durant aquesta legislatura. Del total d’habitatges, 760 s’han adjudicat a la demarcació de València; 353, a la d’Alacant, i 213, a la de Castelló. A més, dels 1.326 habitatges adjudicats, 90 s’han assignat a persones que han perdut la seua casa a causa d’una execució hipotecària i 90, a víctimes de violència de gènere.

Aquestes dades, facilitades per la Conselleria, demostren, segons ha explicat la consellera d’Habitatge, María José Salvador, “el gir copernicà i el gran esforç realitzat pel Consell per a situar l’habitatge en el primer lloc de les polítiques públiques”. “L’habitatge ha passat a ser una prioritat i el nostre objectiu és posar el màxim nombre d’habitatges a disposició de les famílies més vulnerables”, ha assegurat Salvador.

En aquest sentit, Salvador ha recordat que en aquesta legislatura la primera llei que va impulsar l’actual govern va ser la Llei per la Funció Social de l’Habitatge, que “proporciona el marc legislatiu necessari per a poder avançar en la conformació d’un servei públic de l’habitatge a l’altura del context europeu posant especial atenció a les persones amb major necessitat”. “Volem que l’habitatge siga el cinqué pilar de l’estat del benestar, com ho són també la sanitat, l’educació, les pensions i la dependència”, ha assenyalat.

Criteris socials d’adjudicació

La consellera ha assegurat que les 1.326 “solucions habitacionals” adjudicades aquesta legislatura “suposen un 48,5% més que en tota la legislatura anterior, quan només es van adjudicar 893” vivendes públiques. Una altra important novetat d’aquesta legislatura ha sigut l’aplicació de nous criteris socials en l’adjudicació d’habitatges de VPO propietat de l’Evha, ja que “es prioritzen aquells col·lectius amb majors dificultats enfront de l’ordre de sol·licitud que imperava abans”, ha explicat Salvador.

La resolució del 16 de juny de 2017 de la Conselleria d’Habitatge que aprovava els criteris d’accés en règim d’arrendament als habitatges de protecció pública propietat de l’EVha “ha sigut un gran pas en la política d’habitatge del Consell” perquè estableix els requisits que han de complir els sol·licitants prioritzant les víctimes de violència de gènere; les persones afectades per un desnonament derivat d’una execució hipotecària o per impagament de quotes de lloguer; les persones amb un grau de discapacitat reconegut; les famílies amb menors al seu càrrec; el fet de residir en immobles amb barreres arquitectòniques no corregibles, i les famílies per a les quals pagar el lloguer supose més del 25% dels ingressos de la unitat, entre d’altres.

A més, també en aquestos tres anys i mig de legislatura s’han realitzat importants canvis per a facilitar l’accés a habitatges protegits propietat de l’EVha que estaven buits a meitat de 2015; uns canvis que van des de la modificació del règim d’ús d’aquells habitatges que únicament estaven en venda, per a oferir-les en lloguer, fins a l’adaptació del lloguer mensual de l’habitatge tenint en compte les circumstàncies econòmiques i socials de cada família.

Comparteix

Icona de pantalla completa