Diari La Veu del País Valencià
La Inspecció de Treball de València considera que els repartidors de Glovo han de ser treballadors de l’empresa

La Inspecció de Treball de València “ha ratificat que el personal de Glovo ha de tindre una relació laboral per compte alié i cotitzar a la Seguretat Social perquè es donen les notes d’alienitat, dependència i voluntarietat”, segons informa el sindicat CCOO.

La central sindical afirma en un comunicat que “les conseqüències immediates de la resolució d’Inspecció de Treball són l’alçament d’una acta d’infracció i la obligatorietat de liquidar per part de l’empresa les quotes amb la Seguretat Social”. Segons les estimacions de CCOO, són més de 200 les persones afectades només a la ciutat de València.

Aquesta resolució “reafirma el que CCOO-PV ve denunciant: que són treballadors i treballadores per compte alié i que han de ser tractats com a tal quant a protecció, drets i condicions laborals”, manifesta el secretari d’Acció Sindical, Salut Laboral i Medi Ambient de CCOO-PV, Daniel Patiño.

“Aquest model d’economia de plataforma és insostenible perquè no respecta els drets laborals més bàsics”, denuncia Patiño. Per tant, afegeix, “l’acció sindical continuarà orientant-se a regularitzar unes condicions de treball dignes i a organitzar els seus treballadors i treballadores perquè les seues reivindicacions cobren més força”.

CCOO-PV valora que aquesta resolució ha permés “aflorar una economia submergida o mal enquadrada en el règim autònom, que suposa pèrdues per a la Seguretat Social i l’exclusió del dret laboral d’un col·lectiu vulnerable, que es veu incrementat especialment en aquestes dates nadalenques per l’increment d’activitat de repartiment”.

El mateix camí que Deliveroo

La resolució de la Inspecció de Treball de València sobre Glovo segueix el mateix camí que la decisió adoptada sobre els repartidors de Deliveroo. L’autoritat laboral també va sentenciar que els anomenats riders de Deliveroo eren falsos autònoms, una decisió que es va ratificar mesos més tard també als jutjats arran la denúncia interposada per Intersindical Valenciana.

De fet, l’extreballador de Deliveroo a València Víctor Sánchez va aconseguir la primera sentència ferma contra l’empresa de menjar a domicili que dictamina que els repartidors són falsos autònoms; una sentència a la qual poden seguir moltes més, ja que en febrer se celebrarà un judici de 80 treballadors que denuncien l’empresa per no contractar-los com a empleats.

Comparteix

Icona de pantalla completa