El govern espanyol preveu multes de fins a 10.000 euros per a les empreses amb falsos autònoms

El Ministeri de Treball presenta un acord amb els autònoms per a apujar cinc euros la quota a canvi de més protecció
26 desembre 2018 01:00h
De les quasi 950.000 ocupacions creades en els últims dos anys, un 25% va correspondre a teletreballadors.

El govern espanyol preveu multar les empreses que tenen falsos autònoms amb una quantitat que pot anar des dels 3.126 euros fins als 10.000 euros. Amb aquesta mesura, prevista en un decret que passarà divendres pel Consell de Ministres, es pretén evitar un transvasament de treballadors del règim general al règim autònom.

La ministra de Treball, Magdalena Valerio, ha presentat aquest dimecres un acord amb els responsables de les organitzacions de treballadors autònoms per a apujar cinc euros la quota a pagar a canvi de més protecció. Així, els autònoms podran cobrar l'atur fins a un màxim de dos anys en lloc dels dotze mesos actuals.

Segons l'acord, els treballadors autònoms tindran una pujada de l'1,25% de la base mínima. El tipus que s'aplica sobre aquesta base passarà del 29,8 al 30%, la qual cosa suposa 5,3 euros més al mes. Tots hauran de cotitzar per contingències professionals els accidents de treball i les malalties professionals, i per cessament d'activitat. Això els permetrà duplicar el temps que poden cobrar l'atur. L'esborrany de decret també vol incrementar les cotitzacions per als contractes de molt curta durada, com ara els que es fan de dilluns a divendres.

next