Diari La Veu del País Valencià
PP i Ciudadanos arriben a un acord per a presidir la Junta d’Andalusia i el parlament, respectivament

El Partido Popular i Ciudadanos han tancat aquest dimecres l’acord sobre la composició de la Mesa del parlament andalús. Aquest pacte atorga la Presidència de la cambra legislativa a Ciudadanos (Cs) i encarrila, en la pràctica, la investidura del candidat del PP, Juan Manuel Moreno, com a president de la Junta d’Andalusia.

L’acord entre el PP-A i Ciudadanos per a la composició de la Mesa preveu que dos dels set representants, inclosa la Presidència, siguen de Cs; altres dos, del PP-A; un, del PSOE-A; un d’Adelante Andalucía, i un altre, de Vox, segons explica Canal Sur. No obstant això, aquest acord està supeditat al fet que alguna de les altres tres forces –PSOE-A, Adelante Andalucía i Vox–permeten aquest acord amb els seus vots o la seua abstenció.

Així ho han explicat en roda de premsa els líders andalusos de sengles partits, Juanma Moreno i Juan Marín, al final de la reunió que ha mantingut la comissió política conformada per representants de totes dues formacions a fi de negociar la conformació de la Mesa del Parlament i la investidura una vegada aquest dimarts van tancar l’acord programàtic, una trobada que s’ha prolongat més d’una hora i mitja.

Arran de l’acord per a la Presidència del Parlament, el candidat de Cs, Juan Marín, ha garantit que la seua formació “no serà un obstacle” perquè es produïsca el canvi a Andalusia, de manera que és previsible que la Presidència de la Junta l’acabe ocupant el president del PP-A, Juanma Moreno.

De fet, Moreno ha ratificat aquest plantejament en afirmar que l’acord tancat aquest dimecres “buida els obstacles que hi havia respecte a la Presidència de la Junta”. “Si tot marxa com està previst i tots complim, és més que previsible que jo siga el pròxim president de la Junta d’Andalusia”, ha dit el candidat popular.

Comparteix

Icona de pantalla completa