Diari La Veu del País Valencià
La policia deté a Benidorm el capitost d’una banda buscat per les autoritats britàniques

Agents de la Policia Nacional han detingut a Benidorm (la Marina Baixa) un fugitiu buscat per les autoritats britàniques i sobre el qual pesava una Ordre Europea de Detenció i Lliurament per robatori amb violència i pertinença a organització criminal.

El detingut és un home irlandés de 43 anys. L’operació ha sigut possible pel “constant intercanvi d’informació” entre la Policia Nacional i l’Agència Nacional del Crim (NCA) britànica, segons ha destacat la Direcció General de la Policia aquest dimecres.

L’arrestat és suposadament el líder d’un grup criminal radicat a Gran Bretanya dedicat al robatori, l’extorsió i les amenaces sobre ciutadans i les seues famílies –principalment de països orientals– per a obtindre certes quantitats de diners de forma ràpida.

La dificultat de la investigació radicava tant en la professionalitat criminal del detingut com en l’hermetisme de les seues víctimes. A més, el detingut i el seu grup organitzat no disposaven de residència fixa, la qual cosa entorpia la seua localització. Per aquestos fets, el reclamat havia sigut inclòs en la llista de persones més buscades publicada per ‘Crimestoppers’.

Finalment, els investigadors britànics van esbrinar que el fugitiu es trobava passant uns dies a Espanya acompanyat de la seua família pròxima. És per això que la NCA va comunicar aquestos fets al Grup de Localització de Fugitius Internacionals de la Policia Nacional.

Amb aquesta informació en poder de la Policia Nacional, el Grup de Fugitius Internacionals, en col·laboració amb el Grup d’Homicidis de la Unitat de Delinqüència Especialitzada i Violenta (UDEV) de la demarcació d’Alacant, va dur a terme els esbrinaments precisos que van determinar el lloc on es trobava el fugitiu en aquesta demarcació, després de la qual cosa es va establir un operatiu que va desembocar en la seua detenció en el municipi de Benidorm. L’arrestat va ser posat a la disposició del Jutjat Central d’Instrucció en funcions de guàrdia.

Comparteix

Icona de pantalla completa